IFA: Sony introduceert Balanced Optical SteadyShot actioncam

Sony heeft haar eerste actioncam met Balanced Optical SteadyShot technologie gepresenteerd op de IFA. De nieuwe 4K FDR-X3000R is daarnaast van een Zeiss Tessar groothoekobjectief voorzien.

Alles aan de FDR-X3000R schreeuwt dat Sony probeert af te rekenen met het kwaliteitsimago van GoPro en gelijk hebben ze. De Japanner staat al langer bekend op optisch zeer sterke actioncams. Die lijn wordt met de FDR-X3000Rgewoon doorgezet.

Sony voorziet de FDR-X3000R niet alleen van een nieuwe onderwaterbehuizing die tot 60 meter de diepte in kan, maar ook van een nieuwe Live-view afstandsbediening. Daarmee heb je nog meer controle over wat de camera ziet.

De beeldtechnologie van Sony gaat verder dan alleen de implementatie van de Zeiss lens en de nieuwe Balanced Optical SteadyShot. Sony voorziet de actioncam ook van een 1/2,5 8,2MP Exmor R CMOS beeldsensor. Door een grotere pixel op de beeldsensor te leggen dan in de voorganger, worden beelden veel scherper. De 4K beeldverwerking gaat bovendien met 12MB per seconde en de Full HD beeldverwerking met 6MB per seconde. Sony voert dus niet al teveel compressie door. Dit komt doordat de FDR-X3000R voorzien is van dezelfde BIONZ X processor die ook in de Alpha 7 camera ligt.

Beschikbaarheid

Sony voert haar strijd met de andere actioncamfabrikanten vooral op basis van kwaliteit. Dit zien we terug in de verkoopprijs van de FDR-X3000R. Deze zal rond de €600 komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram