IFA: AKG introduceert de bijzondere N40 oordopjes

Rock Jaw en RHA deden het al eens, maar de kleine merken zijn er nooit bekend mee geworden. Tijdens de IFA presenteerde het veel grotere AKG dezelfde techniek; verwisselbare filters in oordopjes. Filters die er voor zorgen dat jij jouw muziek naar jouw smaak kunt aanpassen.

De AKG N40 is echt een setje high-end oordopjes geworden. De oordopjes zijn voorzien van verwisselbare filters. Deze filters zitten op het buisje op het diepste punt in het oor. Hierdoor hebben de filters veel invloed op hoe jij de muziek ervaart.

AKG levert drie filters met de N40 mee. Een referentie filter dat een zo neutraal mogelijk geluid neerzet. Deze moet de originele opname zo goed mogelijk weergeven. Daarnaast krijg je een setje filters om het geluid meer lage- of juist meer hoge tonen te geven.

De drivers in de oordopjes zelf zijn gebalanceerde armatuurdrivers. Deze worden speciaal voor dit setje oordopjes geselecteerd. Ook het snoer is verwisselbaar zodat je dit naar smaak zou kunnen aanpassen. In de verpakking zit een kabel met- en zonder microfoon en afstandsbediening. De echte audiofiel wil immers zo weinig mogelijk elektronica tussen de bron van het geluid en de weergave ervan. De AKG N40 bevat bovendien ondersteuning voor hoge resolutie audio.

Beschikbaarheid

De AKG N40 ligt al in de winkel voor €399.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.