Hyperloop
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hyperloop opent haar eerste fabriek

Meer Hyperloop nieuws deze week. Het futuristische treinbedrijf heeft haar eerste fabriek geopend. Waar anders dan onder de rook van Las Vegas gaat het bedrijf onderdelen voor naar eerste treinbaan bouwen.

Hoewel Hyperloop gisteren nog liet weten haar technologie in nieuwe, Duitse treinen te gaan plaatsen, is het nu dus ook actief aan het bouwen in de VS. De fabriek zal eerst werken aan de zogenaamde DevLoop. Dit zal de eerste baan zijn waar de testpod (trein) doorheen geschoten zal worden.

De fabriek zal niet alleen Hyperloop banen gaan bouwen. In de fabriek komt ook het propulsion lab van Hyperloop te staan. Dit is een speciaal laboratorium waar Hyperloop haar motoren verder gaat ontwikkelen.

Dat Hyperloop zich bij las Vegas vestigt is een logische keuze. Het woestijngebied leent zich perfect als testgebied voor de supersnelle treinen. Bij ongelukken valt er niet zo gek veel te slopen. Bovendien is het weer goed voorspelbaar. SpaceX en Hyperloop testen al langer in de woestijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.