Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

BlackBerry’s nieuwste Android is gewoon een Alcatel

BlackBerry gaat het nog een keer proberen met een Android smartphone. Ditmaal speelt het nog meer op veilig. Het toestel dat BlackBerry gaat verkopen is gewoon een aangepaste Alcatel Idol 4.

De BlackBerry DTEK50 uitvoering van de Idol 4 bevat geen fysiek toetsenbord. Het uiterlijk heeft slechts een BlackBerry make-over gekregen. De DTEK50 bevat een Qualcomm Snapdragon 617 chipset met een 5,2 inch Full HD display, 3GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Qua specs geen verkeerde uitrusting.

Het geheim van de Blackberry DTEK50 zit hem echt in de software. Dit is een aangepaste versie van Android 6.0. BlackBerry claimt dat het de veiligste Android 6.0 versie heeft ontwikkeld. Zo zorgt de DTEK app ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van hoe veilig jouw smartphone is. De app kan ook detecteren wanneer een app stiekem de camera en/of microfoon probeert aan te zetten en je hiervan op de hoogte te brengen.

Beschikbaarheid

BlackBerry gaat de DTEK50 vanaf 8 augustus verkopen voor €339. Dat is net iets meer dan de Alcatel Idol 4 die nu €259 kost.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.