Arjan Olsder
Arjan Olsder

Withings introduceert een slimme weegschaal die de bloedvaten kan checken

Hart- en vaatziekten zijn momenteel de primaire doodsoorzaak. Velen daarvan kunnen voorkomen worden door aanpassingen te maken in hoe we leven. De vierde generatie slimme weegschalen van Withings is in staat om bepaalde problemen via de bloedvaten te meten.

Net als voorgangers is de Withings Body Cardio in staat om het gewicht, de BMI en hartslag te meten. Daarnaast is de Body Cardio dus ook in staat om metingen te doen op basis van de feedback die de bloedvaten in de voeten aan de weegschaal geven. De Body Cardio is hierdoor in staat om een hoge bloeddruk te herkennen evenals bloedvaten die in flexibiliteit verminderen.

Om dit te doen maakt de Body Cardio berekeningen op basis van leeftijd en de tijd die nodig is voor bloed om vanuit de aorta naar de voeten te stromen. Op basis van deze data kan de Body Cardio adviseren om actie te ondernemen. Uiteraard is het niet zo dat de weegschaal in alle aders kan kijken om het exacte probleem vast te stellen.

De Withings Body Cardio is 1,7 CM hoog. Het design is een combinatie van aluminium en glas. Bovendien bevat de weegschaal een ingebouwde accu die eens per jaar moet worden opgeladen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.