TreeWiFi, gratis WiFi als de lucht schoon is

Toevallig vertelden we in onze review van de Dyson Pure Cool Link al dat de frisse lucht van buiten toch al vaak minder fris is dan we denken. Het zijn nog geen Chinese toestanden in onze steden, maar gezond is anders. Met de TreeWiFi probeert Joris Lam stadsbewoners te motiveren de lucht minder te vervuilen.

De TreeWiFi is een vrolijk vogelhuisje met LED verlichting. Binnenin de TreeWiFi zit een WiFi access point en een sensor die de luchtkwaliteit kan meten. Is de luchtkwaliteit goed, zal de access point WiFi beschikbaar stellen aan passanten. Is de luchtkwaliteit slecht, is het niet mogelijk om gebruik van WiFi te maken. Het gaat er dus vooral om dat je merkt wanneer de lucht wel of niet schoon is. Een stukje bewustwording dus.

Meehelpen met dit project? Sponsor het dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.