Het was eigenlijk een beetje gek, het nieuws dat je niet met een hoverboard de weg op mag. Toch? Mwa… er zijn er nogal wat die spontaan ontbranden en dat lijkt het onderscheid tussen de Chinese prularia en echte merken als Oxboard. En die laatste mag misschien binnenkort de weg op.

Eerder liet de overheid weten dat apparaten als de Oxboard niet voldoen aan de regels voor wat betreft de besturing van de hoverboard. Er zit bijvoorbeeld geen stuur op zoals we kennen van auto’s en fietsen.

Het is Oxboard dat niet stil heeft gezeten. Het is een goedkeuringsprocedure voor haar hoverboard begonnen. Hiervoor heeft Oxboard het SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) aan het werk weten te zetten om de veiligheid van de Oxboard te testen. Na zowel een theoretisch als praktijkonderzoek heeft de stichting geconcludeerd dat de Oxboard wel degelijk veilig is op de weg. Voor Oxboard is het nu hopen dat het Ministerie van Infrastructuur hierin meegaat en de Oxboard veilig verklaart. Daarbij hoopt Oxboard wel dat de toestemming alleen voor hoverboardfabrikanten wordt verleend die over de nodige certificaten beschikken om de veiligheid van de hoverboard te garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.