Gosun, buiten koken op pure zonnekracht

Bij koken op zonne-energie denk je vast aan zonnepanelen en een elektrische hittebron. Bij het Amerikaanse Gosun laten ze zien dat het anders kan. Daar produceren ze een buitenoven waarbij de zon de hittebron is.

Het eten dat je gaat klaarmaken plaats je in een halfronde lade die je in de buis van de Gosun schuift. Door de buitenste flappen open te klappen, concentreert de Gosun de warme zonnestralen op de zwarte buis waar het voedsel in zit. Hierdoor wordt de inhoud van de buis keurig gekookt. De kracht van deze manier van verhitting zou groot genoeg moeten zijn om zelfs vlees veilig te bereiden. Leuk, bijkomend detail is dat de Gosun ook nog eens gemakkelijk kan worden ingeklapt en meegenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.