Arjan Olsder
Arjan Olsder

DroneSeed, de drone die bomen plant

De aarde heeft meer bomen nodig, zeker met de massale houtkap in het regenwoud dat gewoon doorgaat. De DroneSeed zou weleens een helpende hand kunnen bieden. Deze drone is gemaakt om zaden in de grond te schieten.

Bij een gezonde houtkap, kappen bedrijven niet teveel en planten ze nieuwe bomen waar oude bomen zijn gekapt. Dit bijplanten is voornamelijk mensenwerk. Met de DroneSeed hoopt de Amerikaanse houtindustrie die kostenpost terug te brengen.

De DroneSeed heet een speciaal mechanisme aan boord waarmee zaden letterlijk de grond in geschoten worden. De zaden bereiken daarbij een snelheid van zo’n 100 meter per seconde. Dit werkt via perslucht. Speciale software bepaalt waar de bomen het best kunnen worden geplant waarna de DroneSeed het plan gaat uitwerken. De DroneSeed kan 800 zaden per uur verwerken. Dit staat gelijk aan wat een menselijke arbeider op een dag kan verwerken. Bij een achturige werkdag zou één drone acht arbeidsplaatsen vervangen, maar hij kan natuurlijk veel langer doorwerken.

Overigens is DroneSeed niet de enige met dit plan. Vorig jaar werkte NASA al aan een vergelijkbaar project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.