Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Autonome bloempot van Parrot wordt werkelijkheid

In 2015 schreven we al uitgebreid over de Parrot Pot. De slimme bloempot was toen nog echt een project binnen Parrot dat nog niet klaar was om in de huiskamers te staan. Nu, in 2016, blijkt de pot klaar. Mede door de mensen van de Wageningen Universiteit.

De uiteindelijke Parrot Pot heef teen waterreservoir van 2,2 liter en wordt aangestuurd door de Flower Power 2.0 app. De pot kan het waterverbruik en de optimale waterbehoefte van de plant bijhouden. Zo krijgt de plant altijd op tijd de juiste zorg. De pot kan een maand lang de plant zelfstandig verzorgen. Daarnaast is het altijd mogelijk om zelf in te grijpen.

Parrot-Pot-Moodshot

De bibliotheek van de Flower Power 2.0 app bevat gegevens over 8.000 planten die regelmatig een update krijgen. Deze bibliotheek komt voor een groot deel uit Wageningen. De app geeft ook tips over het bemesten van de plant zodat deze niet om komt van de honger ;-). Daarnaast kan de pot in de gaten houden of de plant wel de hoeveelheid licht krijgt die hij nodig heeft om goed te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.