Badminton spelen tegen een robot, het kan

De robotificering van de samenleving verloopt op een lekker tempo. In China hebben onderzoekers een robot gepresenteerd die in staat is om badminton te spelen. Het schijnt zelfs dat de robot spelers op hoog niveau kan bijhouden.

De badminton robot is vooral bedoelt voor recreatief gebruik en heeft de nodige aanpassingen ten opzichte van een menselijke speler. Zo beschikt deze robot over twee rackets om zo snel genoeg haar spel aan te kunnen passen op dat van de tegenspeler. Beide rackets staan namelijk in een andere houding.

Of en wanneer dit product echt in de plaatselijke gymzaal te vinden is, is nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.