Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Metabo introduceert de ultieme verstekzaag

Metabo introduceert vandaag haar eerste afkort- en plintenzaag met een symmetrisch verstelbaar aanslagsysteem. Met andere woorden, een zaag die gemaakt is om perfect in verstek te kunnen zagen.

Door het symmetrisch verstelbare aanslagsysteem is deze in een perfecte hoek ten opzichte van de zaag te zetten. Ook als je niet precies op de 45-graden moet zagen. Het gros van de muren waar je plinten langs ligt staat immers niet haaks op elkaar, al lijkt het wel zo.

Metabo-KGSV-72-Xact-SYM-Werking

Het meten van de hoek die je moet hebben, doe je met de meegeleverde verstekhaak. Heb je hierop de juiste hoek ingesteld, is het een kwestie van het aanslagsysteem op de Metabo KGSV 72 Xact SYM te verstellen zodat de verstekhaak hier perfect in ligt. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste hoek gebruikt.

Verder is de KGSV 72 Xact SYM voorzien van een 216mm vlak/trapeziumvertand zaagblad. dat tot 30,5cm kan zagen en een dubbele lijnlaser, toerentalregeling en spaanafzuiging. De zaag is zo opgebouwd dat deze zo compact mogelijk is. Hij is ook op de nieuwe KSU 401 en KSU 251 onderstellen te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.