Één van de grote voordelen van de Android Wear horloges is dat het gros autonoom kan werken. Geen smartphone in de buurt? Geen probleem… Apple wil dit ook en verplicht app ontwikkelaars om hun apps vlot te herzien.

Apple verplicht ontwikkelaars om hun apos vlot geschikt te maken voor watchOS 2. Dat wil zeggen dat de apps ook moeten kunnen werken wanneer de iPhone niet in de buurt is. Dat Apple van deze afhankelijkheid af wil blijkt uit het feit dat de ondersteuning voor watchOS 1.0 apps snel zal komen te vervallen. Gebruikers kunnen die apps dan niet meer downloaden ook al hebben ze ervoor betaald.

Toch heeft deze stap vele voordelen voor Apple Watch gebruikers. Niet alleen omdat de apps niet meer afhankelijk zijn van de iPhone, maar vooral ook omdat ze sneller en stabieler zijn. Voorheen draaiden de apps op de iPhone en werden ze min of meer gestreamd naar de Apple Watch. Een klus die de hardware van beide apparaten flink aan het werk zette zonder een echt vlotte gebruikservaring te bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.