Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: WolffePack (rugzak met een swing)

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • slim en uniek systeem
  • mooi afgewerkt

THE BAD

  • prijs
  • even door 'aangaap' barrière heengaan

Als je 15 jaar doet over de ontwikkeling van een nieuwe rugzak, moet deze wel heel bijzonder zijn. Dat is de WolffePack rugzak dan ook. Nooit meer gehannes met rugzak af en op doen als je deze even voor de skilift af wilt doen of snel een camera wilt pakken. De WolffePack is een unieke rugzak die wij met plezier hebben getest.

David Wolfe liep jaren met het idee om een rugzak te maken waar je gemakkelijk bij de inhoud kan komen, zonder dat je de rugzak af moet doen. Zijn idee was in 1999 geinspireerd door een postbode die aan postzak aan een koord steeds over zijn schouder gooide als hij weer iets uit de postzak had gehaald. Jaren bleef het idee sudderen in David’s hoofd en de behoefte om er een product van te maken en zijn passie te volgen groeiden. Een decennium volgende van succesvolle loondienst jaren waarin hij het idee in een concept omzette en prototypes ging maken. In 2012 kwam het moment dat David genoeg had van het loondienst leven en hij besloot om van zijn rugzak kindje een serieus project te maken. Het zoveelste prototype werd enthousiast door vrienden en familie omarmd. Een gesprek met een patentspecialist deed de rest. De patenten zijn inmiddels binnen en de rugzak die toegang geeft tot de inhoud door m even van je rug te ‘swingen’ is een feit.

AMetro_packed_front_2_web_square_1024x1024ls je de filmpjes ziet van hoe de WolffePack rugzak werkt, is het direct duidelijk. Met een ontgrendeling maak je de rugzak los van een houder die op de rug blijft zitten en de schouderbanden op hun plaats. De zak kan je naar voren halen. Met een rug aan het stalen koord komt de zak weer terug op zijn plek op je rug en klikt zich vast. Handig in een skilift of als je even iets wilt pakken zonder je uit de schouderbanden te wurmen. Maar ook in een  drukke trein/metro/winkelstraat is het handig om jouw waardevolle spullen in het zicht of hand te hebben in plaats van op je rug. Met een mesje is immers zo een rugzak geopend en van inhoud ontdaan. Voor de leek ziet de rugzak er dan weer uit als elke andere luxe afgewerkte rugzak. De rugzak heeft fraaie ritsen en vakken. Het materiaalgebruik is perfect. Zonder twijfel heeft uitvinder David gezocht naar een zeer goede producten om zijn product te laten produceren.

Wolffepack_030914_JAlden-0108_square_1024x1024Het gebruik van het systeem is even wennen. Niet alleen de techniek, maar ook de reacties van anderen op jouw ‘swing’. Als gadget testers zijn wij gewend dat we soms met open mond aan gekeken worden. De reacties op de WolffePack zijn echter eerder lacherig. De rugzak komt op anderen over als de übergadget. Echter wie het nut er van ziet, reageert met  ‘waarom was dit er niet eerder?’. Het zijn de geniale vindingen die in deze categorie horen. De WolffePack is geniaal voor wie de functionaliteit in de gewone rugzakken mist. Door de relatief kleine oplage is de prijs nog aan de forse kant. Hopelijk wordt de WolffePack een doorslaand succes en kan de prijs spoedig onder de 100 Euro zakken. Die doorbraak is nodig. Nu is het een speciale rugzak waarmee je zeker bewondering zal oogsten.

Conclusie

De WolffePack rugzak is een uniek product. Wie de rugzak vaak half los moet doen om even iets te pakken of ergens door te kunnen, heeft aan de WolffePack een nuttige rugzak die tijd bespaart en spierpijn voorkomt. De WolffePack kost 144,99 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.