Review: Pix Backpack, Toon pixel plezier op je rug

Rugzakken zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Maar met een lichtgevende boodschap heb ik er niet veel gezien. De Pix rugzak is op het eerste oog een prachtige rugzak. Mooi strak afgewerkt, niet echt zwaar (950 gram) en waterbestendig tegen een buitje. Wel zo handig in Nederland. De indeling is super prettig. De magie begint wanneer je een powerbank aansluit op de rugzak. Het rugpaneel komt met ledjes tot leven.

Crowdfunding

Kickstarter wordt helaas steeds minder interessant. Deels doordat het meer ingezet wordt als marketingmiddel en deels omdat er te vaak matig gefabriceerde producten uit komen. Dit baseer ik op de tien producten die ik gesteund heb en soms heb mogen ontvangen. De helft haalt het niet. Dat kan, is immers onderdeel van het concept en dus niet erg. Maar van de andere producten is meer dan de helft slecht geproduceerd en komt niet boven Aliexpress nilo uit. De Removu S1 was zeker een uitzondering en nu ook deze rugzak. Wat een leuk product en wat goed gemaakt. De Kickstarter campagne is afgelopen en via IndieGoGo is de Pix nu te bestellen voor 195 Euro.

 

Aansluiten en klaar

Na het aansluiten van een willekeurig accupack komt de rugzak tot leven. Allerlei leuke animaties en de productnaam tonen op het zichtbare vlak. Het geheel is nu kleurrijk verlicht. Met een app kan je via Bluetooth afbeeldingen, animaties en teksten naar de rugzak sturen. De app is prima. Het wachten is op meer animaties die gebruikers met elkaar kunnen delen. Je kan zelf jouw animaties en teksten in de app maken en naar de rugzak sturen. Het zou wel handig zijn als er een conversie mogelijk zou zijn van JPG naar het pixeldisplay. Dat is de enige wens die ik heb met de Pix.

Met een goede accupack blijft de verlichting of tekst de hele dag zichtbaar. Super opvallend en leuk. Op beurzen heb ik al rondgelopen met reclame voor onze website… Leuk product voor koeriers, festivalgangers en iedereen die wat meer glimlachen op gezichten wil toveren. Want dat is gegarandeerd met de Pix rugzak.

Conclusie

De Px rugzak is echt een aanrader. Ongetwijfeld zullen er veel kopieer komen, maar steun deze productontwikkelaars uit de Oekraïne om hun product te komen en straks niet voor een goedkope ripoff te gaan. De Pix brengt met pixel meer kleur in ons leven.

Bestel de Pix hier

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • verrassend leuk
  • goede afwerking
  • regendicht
  • mooie led weergave
  • prima app
  • uniek

THE BAD

  • geen accupack meegeleverd
  • geen jpg conversie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.