Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Targus Work+Play Fitness (15,6” laptop rugzak)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goed materiaalgebruik
  • Sluit zeer goed aan op de combinatie werk en fitness
  • Biedt voldoende bescherming

THE BAD

  • Ik mis mogelijkheden om USB kabels te trekken zodat smartphones en laptops gemakkelijk kunnen laden in deze tas.

Tijdens de IFA vond ik dit jaar slechts twee rugzakken waar ik instant verliefd op werd. De Targus Work+Play Fitness was daarvan mijn instant favoriet. Omdat hij helemaal past in het plaatje van werk en fitness.

Ik ben namelijk een echte flexwerker. Kantoor aan huis, maar ook altijd onderweg bereikbaar voor mijn klanten. Zelfs in het weekend als dat nodig is. En dan wil ik mijn laptop altijd paraat hebben, ook als ik ga sporten. Met deze Targus Work+Play Fitness slaat het merk de brug tussen beide werelden.

Unboxing

Qua unboxing kunnen we niets bijzonders vertellen. De tas komt vrijwel compleet aan. Het enige losse dat erin zit is een kledingzak. Hier doe je jouw bezwete kleding in zodat de rest van jouw tas niet naar jouw workout gaat ruiken. Handig.

Voor Sport

Targus heeft echt fantastisch nagedacht over het gebruik van de tas wanneer je voor- of na jouw werk gaat sporten. Dit begint al met een speciale haak voor aan de kapstok in de kleedkamer. Je kunt de tas dan helemaal openritsen waardoor deze in een soort enorme toilettas veranderd. Van scheerapparaat tot tandenbostel, overal is ruimte voor.

Targus heeft zelfs nagedacht over jouw schoenen. Deze krijgen een apart vak. Wederom om vervelende geurtjes te voorkomen. Bovendien vind ik het nooit fris om schoenen en andere dingen in hetzelfde vak te hebben zitten. Aan de zijkanten kun je tot twee waterflessen kwijt.

Nu is deze tas echt gemaakt voor gebruik in combinatie met sporten als Fitness. Targus heeft ook nog alternatieve uitvoeringen. Bijvoorbeeld voor racket sports.

Voor ouders van jonge kinderen

Ik heb de Targus Work+Play Fitness nu zo’n drie weken met me meegesleept. Zowel in binnen- als buitenland. In Nederland gaat hij ook regelmatig mee als ik met mijn twee zeer jonge kinderen op stap ben. En die willen nog weleens een ongelukje hebben. Schone kleren zitten dan altijd in de tas en natuurlijk maak ik dan veelvuldig gebruik van de zak voor vieze kleding. Ja, die moet ik daarna wel even uitwassen, maar ik heb geen urinelucht in mijn tas. En dat kan ik als vader enorm waarderen. Top!

Voor werk

Ik ben blogger, maar ik heb ook een webdesign bedrijf genaamd Digishock Studios. Mijn tas is dus meer een soort digitale studio. Nee, ik neem mijn DSLR camera niet meer in deze tas, al zou ik het schoenenvak daar prima voor kunnen inrichten. Maar met mijn Huawei Mate20 Pro heb ik onderweg eigenlijk geen behoefte meer aan een volledige DSLR voor beeldopnamen.

In mijn tas zit standaard mijn MacBook Pro 13. De tas is gemaakt voor een 15,6 inch laptop, dus ruimte genoeg. Ook heb ik er een AOC display van 15,6 inch in zitten. De AOC I1601FWUX gaat met gemak in het laptopvak en dan past de MacBook Pro er ook nog bij. In het vak er voor heb ik nog een dikke powerbank van Pepper Jobs zitten waarmee ik mijn laptop nog zo’n twee keer kan opladen… als het al moet. Ook heb ik daar al mijn USB-C kabels zitten. Daaronder zit mijn verzorgingsset. Van deo tot scheermesje. Alles bij elkaar.

In het grote vak ervoor heb ik altijd wel wat tijdschriften. En de enorme Kobo Forma 8 inch eReader. Die zit in een eigen vakje. Heb ik een pers event in het buitenland, stop ik hier een setje kleding, soms twee. Prima.

En dan is er nog het kleine voorvak bovenin. Gemaakt voor jouw smartphone en andere kleine zaken. Ruimte genoeg dus.

Maar wat mis ik aan de Targus Work+Play Fitness

De tas is op vele gebieden echt perfect doordacht. Met het grootste plezier sleep ik hem overal mee naartoe. Er is toch iets dat ik mis. Cable management. Mijn laoptop of smartphone in de tas opladen is flink improviseren. Van mij hoeft Targus geen USB kabels in de tas te verwerken. Met de overgang op USB-C is nog lang niet iedereen klaar. Maar wat openingen hier en daar waren toch wel heel prettig geweest.

Materiaalkeuze

De Targus Work+Play Fitness is grotendeels gemaakt van polyester en polyurethaan. Dit laatste is het schuim dat jouw spullen tegen stoten moet beschermen. Het polyester is zo ontworpen dat het een grijze denim look heeft. Als je de grijze variant koopt tenminste. Er is ook een volledig zwarte uitvoering. Zelf geef ik de voorkeur aan deze om haar zakelijke look.

De ritssluitingen zijn zelfreparerend en van zeer degelijke kwaliteit. Targus heeft er keurig haar merkje op gezet. Na drie maanden gebruik zie ik wel een paar plekjes waar de zwarte verf van de runners los komt. Maar dit is niet meer dan wat ik zou verwachten van dit soort runners.

Conclusie: Targus Work+Play Fitness

Het is moeilijk om op te vallen in de tassenmarkt, maar Targus doet al jaren haar best. Met de Targus Work+Play Fitness zien we Targus een brug slaan tussen werk en sport. En zelfs voor mij, iemand die echt veel tech meesleept, heeft de tas voldoende opbergmogelijkheden. Dus hij gaat het kantoor in, maar ook de gym. Topper!

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.