Onderzee drones voor het leger in de VS

Vliegende drones zijn al lang geen nieuws meer voor het leger van de VS. Drones die onderwater gebruikt worden zijn een ander verhaal. In april zal het Amerikaanse DARPA starten met tests van drone onderzeeërs.

De drone onderzeeërs worden gedurende 18 maanden getest en zullen daarna voor verschillende taken ingezet kunnen worden. Zo zullen ze in staat zijn om vijandelijke onderzeeërs te vinden en te volgen, maar ook om eigen onderzeeërs onderwater te bevoorraden, mijnen te vegen of om de wateren te bewaken.

Waar drones binnen het leger de afkorting UAV hebben meegekregen (Unmanned Aerial Vehicle), krijgen deze onderzeeërs de afkorting ACTUV (Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) mee. De drones worden zo'n 40 meter lang en zullen 140 ton wegen. Dit om ze voldoende accucapaciteit mee te geven om langere tijd zelfstandig onderwater te kunnen functioneren.

Gisteren kondigde DARPA al drones aan die met hoge snelheid zelfstandig kunnen manoeuvreren in gebouwen. Later dit jaar wil DARPA demonstreren dat het met de eigen, herbruikbare XS-1 in tien dagen tijd 100 satellieten om de aarde kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram