Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Darpa laat drone binnen vliegen op 70KM per uur

Nu droneracing in de VS een sport geworden is, blijkt dat de mensen van het Amerikaanse overheidsorgaan DARPA een drone hebben ontwikkeld die binnenshuis met een snelheid van 70 kilometer per uur kan vliegen. Zelfstandig.

Oké, er is wat ruimte voor nodig om op snelheid te komen. DARPA heeft de drone dan ook binnen een groot magazijn getest waar een snelheid van 20 meter per seconde werd gemeten. Met andere woorden, 70 kilometer per uur. De manoeuvres die je in het filmpje ziet worden geheel zelfstandig uitgevoerd.

DARPA heeft deze drone gebouwd op basis van een DJI Matrice drone a €3.000. Daarop zit een 3DR Pixhawk autopiloot, een HD camera en nog wat andere hardware. DARPA is van plan de testbaan van meer obstakels te voorzien en de computer van de drone zo te programmeren dat deze scherpere bochten kan maken.

Oja, wie is DARPA? Dat is het Amerikaanse onderzoeksinstituut dat dagelijks bezig is nieuwe technologie voor het leger te ontwikkelen. Denk aan robothonden, maar ook aan het Internet dat door hen is bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.