Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Alcatel Onetouch wordt Alcatel, introduceert de Idol 4

Goed nieuws voor ons journalisten. Eindelijk is het correct om over Alcatel in plaats van Alcatel OneTouch te praten. En nu doorrrrrr. Alcatel presenteerde gisteravond haar Idol 4 familie waarmee het zich sterk in het middensegment probeert te positioneren. Dit doet Alcatel onder anderen door de Android smartphones in een VR bril te verpakken. Slim!

Maar de VR bril als verpakking is niet het enige dat bijzonder is aan de nieuwe Alcatel Idol 4 en Idol 4S. Deze twee toestellen bevatten namelijk ook een Boom knop die extra functionaliteit aan de smartphones toevoegt. Zo is het mogelijk om vanuit standby foto’s te maken met de knop, maar ook de bass van de muziek die je luistert te versterken. Veel van de Alcatel apps op het toestel zullen een functie aan de Boom knop toevoegen. Ontwikkelaars van andere apps kunnen deze ook ondersteunen.

Alcatel Idol 4

De Alcatel Idol 4 beschikt over een 5,2 inch IPS display met Full HD resolutie. Het toestel draait Android 6.0. De chipset bestaat uit een octa-core met een 1.2GHz en 1.7GHz processor, 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een micro-SD slot. De chipset biedt ook ondersteuning voor 4G LTE Cat 6, Bluetooth 4.2 en Dual-Band WiFi met ondersteuning voor ac.

Je krijgt een 13 megapixel camera achter met LED flash en Touch Focus. Voor krijg je een 8 megapixels voor selfies. Beide camera’s kunnen in Full HD filmen.

Alcatel Idol 4S

De Idol 4S wijkt op een aantal punten af van de Idol 4. Zo is het display in dit toestel 5,5 inch met een 4K resolutie (1.440c2.560 pixels). De Octa-core chipset heeft een snelheid van 1.4 en 1.8GHz met 32GB aan opslagruimte en 16 megapixels achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.