Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Minix introduceert de NGC-1 Windows 10 Mediaplayer / PC

Hij zat er al langer aan te komen. Sterker nog, tijdens de IFA van 2015 mochten we al een vroeg model van Minix’ tweede mediaplayer op basis van Windows zien. Met een nieuwe, metalen behuizing, flinke WIFI antenne en stevige Intel chipset zal deze ook prima als desktop te gebruiken zijn.

De Minix NGC-1 zoals deze mediaplayer heet, draait op een Intel Braswell chipset. Deze bestaat uit een quad-core Intel Celeron N3150 processor met 4GB aan Samsung DDR3L werkgeheugen en een Intel HD Graphics GPU voor o.a. 3D gaming. Bovendien krijg je maar liefst 128GB aan opslagruimte op een Toshiba SSD. Je krijgt de keuze uit een model met Windows 10 64-bit erop of Ubuntu Linux.

De Android en Windows mediaplayers van Minix staan al jaren bekend om de goede WiFi prestaties. Minix wil duidelijk alles op alles zetten om jou als gebruiker een vlekkeloze ervaring te geven. Hoewel de NGC-1 ook over een Gigabit LAN aansluiting beschikt, zitten er twee dikke antennes op. Het is één van de eerste boxen met volwaardige ondersteuning voor de 802.11ac WiFi standaard. Daarnaast is bluetooth 4.2 aanwezig in de NGC-1.

De Minix NGC-1 beschikt verder over drie USB 3.0 poorten, HDMI, DisplayPort , een 3,5 analoge audio aansluiting en een optische SPDIF aansluiting. De Minix NGC-1 is daarnaast ook een PC zonder actieve ventilatie. Stil dus. Daarmee is de NGC-1 prima in ieder kantoor, maar ook in iedere multimedia-opstelling op te nemen.

Beschikbaarheid

Vanaf 12 februari is de Minix NGC-1 te bestellen. De Minix NGC-1 gaat €399 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.