IFA: Minix komt met nieuwe Z-series Windows 10 Mediaplayers

Minix introduceerde haar Z-Series mediaplayers met de Z64 die in zowel Android als Windows uitvoering verkrijgbaar was. Dit jaar, tijdens de IFA, komt Minix met twee nieuwe toevoegingen voor deze Z-series.

Zoals we al een beetje gewend zijn van Minix, zal het uiterlijk van de twee nieuwe modellen niet al teveel verschillen, al is de achterkant nu gereserveerd voor twee flinke WiFi antennes.

Aan de ene zijkant vinden we de power aansluiting, de LAN aansluiting, een SPDIF optische audio aansluiting, HDMI, 3,5mm audio uit en een mini displayport. Minix lijkt de eerste fabrikant van dit soort mediaplayers met ondersteuning voor Displayport. Niet vreemd, want deze nieuwe mediaplayers kunnen ook prima als desktop PC worden ingezet. Ze zijn krachtig genoeg om een beetje te browsen en Office apps te draaien.

Minix-Z-IFA-aansluitingen

Aan de andere zijkant zien we iets dat ook nieuw is voor Minix. Ze komen met drie USB 3.0 aansluitingen. Daarmee krijg je op hoge snelheid toegang tot USB 3.0 sticks en harddrives.

Beide modellen worden voorzien van een Intel chipset. Het basismodel zal over een Intel Celeron N3150 beschikken welke op 2.08GHz is geklokt. De tweede draait op een Intel Pentium N3700 die op 2.4GHz is geklokt. In beide gevallen installeert Minix Windows 10 64-bit op het systeem.

Verdere details worden tijdens de IFA bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram