Arjan Olsder
Arjan Olsder

Luxaflex kiest voor het smart home met PowerView Motorisation

Luxaflex heeft het PowerView Motorisation systeem geïntroduceerd. Dit nieuwe systeem maakt Luxaflex raamdecoraties geschikt voor gebruik op afstand. Luxaflex legt daarnaast meteen de basis voor integratie met andere smart home systemen.

Af fabriek zal de PowerView Motorisation raamdecoratie te bedienen zijn via de Luxaflex app of de Pebble afstandsbediening van Luxaflex. Daarnaast is het standaard ook mogelijk om scenes aan te maken waardoor raamdecoratie automatisch bedient zal worden. Handig om inbrekers de illusie te geven dat je thuis bent.

Voor de integratie van het PowerView Motorisation hoef je geen grote aanpassingen te maken. Het hele systeem werkt op batterijen. Het aanleggen van speciale stroomleidingen is dut overbodig wanneer je het PowerView Motorisation in huis haalt. Een pre ten opzichte van vele andere systemen die momenteel in de markt te vinden zijn.

Luxaflex levert het systeem op met een open API. Iedereen die een Domoticz of Homey IoT systeem in huis heeft, zal de bediening van de raamdecoratie kunnen combineren met vele andere Smart Home producten. Zo zou de jaloezie in de badkamer automatisch omlaag kunnen gaan op het moment dat de verlichting in de badkamer wordt aangezet.

Luxaflex geeft ook aan te werken aan integraties met verschillende andere merken. Je mag dan denken aan integraties met Logitech Harmony, Nest, Amazon Echo en andere producten. Luxaflex zal binnenkort concrete mededelingen doen.

5 reacties

 1. Iemand enig idee wat dit gaat kosten? Ik ben wel geïnteresseerd in zoiets voor in onze nieuwe woning.

 2. Dag Oscar,

  Dat is afhankelijk van de gekozen configuratie en het product. Op dit moment zijn we bezig de laatste puntjes op de i te zetten, maar de prijs zal in ieder geval zeer concurrerend zijn.

  Vr groet. Luxaflex Nederland

 3. Wordt dit ook compatible met bv. z-wave, Homekit e.d. Philips Hue…
  Ik overweeg 10 ramen van zonwering (Luxaflex ziet er prachtig uit en heeft mijn voorkeur) met motor te voorzien maar dan liefst wel zo dat het met mijn andere domotica kan samenwerken in gecombineerde scene’s?

 4. Luxaflex heeft de API opengesteld. Het is aan anderen om deze te integreren. Ik heb hem zelf niet bekeken. Als het op basis van HTTP requests is, zou hij gemakkelijk aan bijvoorbeeld het Devolo Home Control systeem te koppelen zijn (Z-Wave).

 5. Ook ik ben benieuwd of het samen werkt met devices als de Amazon Alexa. Lijkt mij wel leuk om alles voice gestuurd te kunnen beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.