Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Luxaflex in Amerikaanse handen

Nederland verliest een mooi merk, dat inmiddels heel handig is geworden in slimme raambekleding. Als onderdeel van de verkoop van het Rotterdamse Hunter Douglas, valt ook Luxaflex nu in Amerikaanse handen.

Waar Google synoniem staat voor zoeken op internet, staat Luxaflex synoniem voor raambekleding in de vorm van lamellen. De laatste jaren werkte het merk Luxaflex hard aan de ontwikkeling van slimme raambekleding. Hoewel we ze nooit hebben kunnen testen, zagen de producten er altijd zeer gelikt uit.

Luxaflex is één van de 136 bedrijven die onder de Hunter Douglas groep valt. Die groep was ruim 100 jaar eigendom van de Nederlandse familie Sonnenberg. Deze familie heeft nu besloten om 75% van haar aandeel te verkopen aan het Amerikaanse 3G Capital. 3G Capital heeft in Nederland ook een flink aandeel in AB InBev.

2 reacties

  1. “Hoewel we ze ooit hebben kunnen testen, zagen de producten er altijd zeer gelikt uit.” Deze zin snap ik niet. Of is ‘ooit’ een tikfoutje en is er een n vergeten? 🙂

    Ik wist eerlijkgezegd niet dat Luxaflex Nederlands was. Misschien dat ze ooit terugkomen voor de belastingen (of het gebrek daaraan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.