Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Handsfree wijn decanteren met de iSommelier

Iedere wijnliefhebber weet het. Met decanteren haal je de beste smaken uit de wijn en dan is de prijs van de fles in veel gevallen niet eens het meest belangrijke. De iSommelier van iFavine maakt het hele proces een stuk gemakkelijker en brengt het decanteren terug van uren naar minuten.

De iSommelier brengt niet alleen de omgevingslucht in de wijn, maar bevat ook filters om te zorgen dat deze lucht echt schoon is voor hij in de wijn terecht komt. Zo kan vervuiling van de lucht geen invloed uitoefenen op de smaak van de wijn. Daarnaast worden ook gassen als koolstofdioxide en stikstof buiten de wijn gehouden. De lucht die in de wijn wordt gebracht bestaat hierdoor voor 90% uit zuurstof. Het systeem is bovendien ook geschikt voor Champagne, cognac en whisky.

De iSommelier app maakt het af. Je krijgt niet alleen een notificatie wanneer de wijn op dronk is, maar ook tips over hoe je de wijn het beste drinkt om de smaak zo goed mogelijk te ervaren. Door de eigen database met duizenden wijnen wordt het advies op de wijn zelf afgestemd en dit advies kan van de wijnboer zelf afkomstig zijn.

Beschikbaarheid

De iSommelier kost €1.499. Daarnaast zijn verschillende maten van de karaf te koop voor een bedrag tussen de €79 en €129.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.