Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Dit zijn de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge

Samsung presenteert op dit moment haar twee nieuwste flagship toestellen in Barcelona. Zoals verwacht gaat het om de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Daarnaast presenteerde Samsung diverse nieuwe accessoires waaronder een 360-graden camera voor de Gear serie, waar we later op terugkomen.

Galaxy S7 Specs

Op het eerste gezicht lijken de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge veel op hun voorgangers. Toch zijn er hele kleine afwijkingen in het design. Zo is het SIM slot nu voorzien van een micro-SD opening. Leuk detail is dat zowel de SIM als de Micro-SD hot swappable zijn. Je hoeft het toestel dus niet langer uit te schakelen om één van de twee te verwisselen. Zodra de SIM tray weer terug in het toestel gaat, ben je weer verbonden. Het Micro-SD slot is geschikt voor kaartjes met een maximale capaciteit van 200GB.

De chipset in de Galaxy S7 series is een Samsung Exynos 8. Deze bestaat uit een octacore in big.LITTLE configuratie. Je krijgt dus een quad-core 2.3GHz en een quad-core 1.6GHz processor. Ter vergelijking, de S6 series chipset bestond uit een 2.1GHz en een 1.5GHz opstelling. Daarnaast krijg je in de S7 4GB aan werkgeheugen ten opzichte van 3GB in de S6 series. Dit klinkt als een kleine verandering, maar Samsung’s eigen tests op Geekbench laten zien dat de nieuwe chipset 50% sneller is dan de vorige en zelfs 77% sneller bij het spelen van games.

Met 3.000mAh (S7) en 3.600mAh (S7 Edge) is de accucapaciteit wederom groter geworden. Door nieuwe, snelle laadtechnieken is het mogelijk om het toestel tot 69% sneller draadloos te laden dan de S6 series.

Verder biedt de chipset ondersteuning voor LTE Cat 9 waardoor het toestel qua 4G ondersteuning vooraan loopt. Bluetooth 4.1 is ook aanwezig evenals het snelle WiFi 802.11ac op de 5GHz band.

Beide toestellen voldoen nu aan de IP68 norm. Samsung zegt dat het toestel beschermd is tegen regen en gebruik onder de douche. De officiële norm stelt dat het toestel ook een meter onderwater gebruikt kan worden. Door temperatuurswisselingen kan echter condens ontstaan, dus Samsung is hier wellicht een beetje voorzichtig. Wij van GadgetGear.nl hebben al menig waterdichte smartphone zien sneuvelen in subtropische zwembaden.

De camera in de S7 serie is qua resolutie teruggebracht naar 12 megapixels. Nog altijd genoeg om op A4 formaat haarscherp af te drukken. Met de nieuwe beeldsensor en lens is het toestel wel p5% lichtgevoeliger geworden. Zo is de diafragmawaarde nu teruggebracht naar F1.7. Het is ook de eerste smartphone met een DualPixel beeldsensor die nog sneller kan scherpstellen. Wil je meer lezen over de camera, lees dan onze Hands-On.

Samsung-Galaxy-S7-Persrender-1

Galaxy S7 Design

De Galaxy S7 heeft van Samsung een 5,1 inch display meegekregen. Het gaat om een Super AMOLED display met een resolutie van 1.440×2560 pixels. 4K dus en daarmee uitermate geschikt voor gebruik met VR headsets. De camera steekt bij de S7 net iets minder ver uit dan bij de S6.

Galaxy S7 Edge Design

Het scherm van de Galaxy S7 Edge wijkt natuurlijk af door de rondingen aan de zijkant. Het Super AMOLED display heeft dezelfde 4K resolutie als van de S7, maar is met 5,5 inch net iets groter. Bovendien is ook het glas aan de achterkant nu iets gebogen en daarmee wijkt het design iets af van de S6 Edge. De camera steekt bij de S7 Edge net iets minder ver uit dan bij de S6 Edge.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 zal €699 kosten. De Samsung Galaxy S7 Edge €799. De toestellen liggen vanaf 11 maart in de schappen in de kleuren goud, wit en zwart. Hij zal onder anderen verkrijgbaar zijn via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.