Comfylight, inbraakbeveiliging met behulp van een LED lamp

Zojuist is op Kickstarter een campagne gelanceerd voor de zoveelste slimme LED lamp. Nouja, zoveelste. De Comfylight is niet gemaakt om de huiskamer met vrolijke kleurtjes te bestrooien of om een beetje muziek te laten klinken. De Comfylight is een lamp die het comfort en de veiligheid in huis moet vergroten en daar lijkt heel goed over nagedacht te zijn.

De Comfylight LED lampen bevatten een aantel sensoren die met elkaar kunnen communiceren. Zo leren ze de leefgewoonten bij jou in huis aan om aanwezigheid te simuleren wanneer je op vakantie bent.

Bewegingen worden voornamelijk gemeten met behulp van dezelfde straling die een magnetron gebruikt in plaats van de bekende infrarood straling die PIR bewegingsmelders gebruiken. Een groot voordeel hiervan is dat de sensoren dwars door een armatuur heen kunnen meten. Het enige dat ze niet kunnen is naar achteren meten. Bij voorkeur gebruik je dus armaturen waar de lamp niet horizontaal in geplaatst hoeft te worden (maar het kan wel). De elektromagnetische straling van deze sensor zit in het 25GHz spectrum, dus zal minimale impact hebben op de kwaliteit van jouw WiFi en DECT netwerk in huis.

Naast deze sensor zit er ook een RGB en UV sensor in. Deze sensoren meten het verschil tussen daglicht en kunstlicht. Uiteraard om niet onnodig aan te gaan voor de aanwezigheidssimulatie als er niemand is. Tenslotte is er ook nog een druksensor die aanwezigheid van mensen kan meten.

Voor de verlichting beschikt de Comfylight over een 9 Watt LED lamp. Naar verwachting zal de andere hardware rond de 100 MilliWatt verbruiken. De lampen moeten wel altijd aan staan, maar ook daar is over nagedacht. Zo kan in de slaapkamer gebruik worden gemaakt van een app om de lampen aan- en uit te zetten. Bovendien werken ze als wake-up light wekker. In gangen is de lamp in auto modus te plaatsen en zal deze aan gaan wanneer het donker is en aanwezigheid wordt gemeten. De schakelaars mogen dus van de wand.

Voor alarmmeldingen schakel je het alarm gewoon in via de app. Er is geen geofencing omdat dit niet altijd als prettig wordt ervaren. In april komt Comfylight wel met een API zodat andere systemen de alarmfunctie kunnen in- en uitschakelen. In juni/juli verwacht Comfylight ook live te gaan op IFTTT waardoor het systeem ook aan lampen van Philips HUE gekoppeld kan worden (om ze bij een alarm aan te zetten), maar kan de bediening van de alarmstand ook worden geschakeld met alarmsystemen als de MyFox. Rond die tijd verschijnt ook de integratie met het Mosaic platform waarna de lampen aan hardware van Busch-Jaeger en Bosch gekoppeld kunnen worden.

Tenslotte komt er nog een geniale functie in combinatie met de app. Je kan vertrouwde mensen aan de app toevoegen die namens jou de alarmstand van de lampen kunnen in- en uitschakelen. Deze krijgen ook alerts binnen. Handig om met de buren te delen dus.

Beschikbaarheid

Op Kickstarter hoopt Comfylight €50.000 op te halen om de productie van de eerste batch te financieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram