Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: LG presenteert haar HDR TV’s

Tijdens de CES heeft LG haar UH9500 en UH9550 TV’s op de stand staan. Beide TV’s beschikken over een UHD/4K display. Deze displays bieden bovendien ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range).

HDR voor TV’s staat niet gelijk aan HDR voor foto’s. Bij fotografie gebruikt men HDR om extreme contrasten te compenseren om zo meer informatie in een foto te stoppen. Zo zie je bijvoorbeeld een blauwe lucht achter een raam in een foto.

In bovenstaand voorbeeld is het dus zo dat je het plaatje nabewerkt om het beter te maken. Voor TV’s is dit niet de praktijk. HDR op de TV staat voor de kleurendiepte en een hoger contrast op het display. Hoe groter dit bereik, hoe beter en vooral realistischer we het beeld ervaren.

Net als bij de eerste 3D TV’s is het voor nu wel de vraag wat je er aan hebt. Netflix zou eind dit jaar HDR ondersteuning bieden voor enkele films en series. Blu-ray’s waar expliciet op staat dat ze HDR ondersteunen hebben we nog niet zien liggen evenals aankondigingen dat er zenders komen die HDR content ondersteunen. De enige die echt al actief is met HDR content is Amazon en daar hebben we in Nederland niets aan. Hoe dan ook, zullen deze UHD TV’s wel futureproof zijn omdat de standaard vrijwel uitontwikkeld lijkt te zijn. Bovendien zijn de TV’s in staat om standaard content om te rekenen naar HDR content. Dus je zal er wel iets van zien.

Qua design is LG ook druk geweest met de TV’s. Het beeld moet bijna tot op de rand doorlopen en de TV heeft een schermdiepte van 6,6mm. Bovendien kunnen de TV’s zichzelf akoestisch aanpassen op de ruimte waarin ze staan om zo het geluid te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.