Review Monopoly Wereldeditie

Monopoly blijft zich vernieuwen en deze keer hebben mensen een stem gehad in welke steden er op het bord moeten komen. En zelfs Giethoorn staat erop door een mooie lobby van het dorp!

Monpoly gaat al velen jaren mee, is geliefd en berucht en vele families en nu dus de wereldeditie die net even anders werkt dan de klassieke Monopoly. Het blijft ook gewoon leuk om te spelen! En zo ook deze editie. Hieronder een unboxing van het bordspel en zijn toebehoren.

Wat is er anders?

Zoals je ziet zitten er 4 beroemde gouden figuren in. Een beeld van het Paaseiland, de Eiffeltoren, het vrijheidsbeeld en een Sphinx. Mooie keuzes uit alle hoeken van de wereld. Verder nog de klassieke kanskaarten en Here en Now kaarten die een interessante wending aan de game kunnen geven. Wat meteen opvalt is de afwezigheid van de beroemde huisjes.

Het doel is ook anders in de game. Je hebt een paspoort die vol moet zien te krijgen met stempels. Deze stempels koop je op de steden waar je op komt. Hoe duurder de stad hoe groter de stempel, wanneer je alle stempels van een straat hebt dan moeten andere spelers het dubbele betalen wanneer ze er op komen.

Met de Here and Now kaarten kun je stempels stelen, dit tegenhouden en veel meer. Dit maakt deze Monopoly editie een stuk dynamischer. Er zit meer vaart in het spel en is zelfs binnen 20 minuten te voltooien met 2 man. Met meerdere duurt het natuurlijk een stuk langer en wordt het ook leuker.

Wat ik zelf wel een minpunt vind is dat met twee man spelen niet echt super geschikt is. Je kunt met je dobbelsteen en gluiperige ruiler gooien. Dan mag je de laatste stempel ruilen met de ander, met twee man zijn je opties dus zeer beperkt. Nu gaat dat op zich nog, maar volgens de spelregels komt er een veiling wanneer je een stad niet koopt. Een veiling met twee man is uitermate lastig. Ik had meer gezien dat er voor 2 spelers deze regel zou worden geschrapt. Dat er bijvoorbeeld niets gebeurd wanneer iemand besluit een stempel van een stad niet te kopen.

monopoly wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments on “Review Monopoly Wereldeditie”

  1. Hoi,

    Ik ben de spelregels kwijtgeraakt van monopoly wereldeditie here and now. Weet iemand een link waar deze te vinden zijn?

    Vriendelijke groet,
    Greetje Peeters

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • zeer dynamische gameplay
  • duurt niet zo lang als het origineel

THE BAD

  • niet super geschikt voor 2 spelers.
Kevin Krechting

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram