Logo GadgetGear.nl
Picture of Frank van den Berg
Frank van den Berg

Review: Braun Series 3 3080s Scheerapparaat

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Fijne scheerervaring met een apparaat.
  • Ook onder natte omstandigheden te gebruiken.
  • lichtgewicht toestel dat makkelijk in de hand ligt.

THE BAD

  • Het is een echte lawaaipapagaai.
  • Bij scheren met schuim presteert hij niet optimaal.

Braun kondigde onlangs de nieuwe 3 series aan. De 3080s is de wet&dry uitvoering van dit nieuwe model is in de winkel verkrijgbaar voor 159,99. Het duurste model, met clean&charge mogelijkheden, kost 189,99. Het is een kek apparaat en ziet er dus erg modern uit. Speciaal voor de test heb ik 4 dagen mijn baard laten staan om zo een lekker ruwe ondergrond te creëren. Het apparaat is licht gewicht en draadloos zoals het hoort en in de Nederlandse gebruiksaanwijzing staat duidelijk hoe en wanneer je het beste je Braun Series 3 3080s kunt opladen.

De eerste keer moet je echter even geduld hebben. Dan moet ie minstens 4 uur aan de stroom, dus let daarop bij de aanschaf! Dit model kwam in shiny zwart met blauwe elementen en heeft een zilverkleurig koppen stelsel dat eruit ziet als een paar rollen, dus geen scheerkoppen zoals bijvoorbeeld bij de Philips scheerapparaten. Er wordt geadviseerd eenmaal per week de koppen schoon te maken met water (niet borstelen!) en hem na het drogen te behandelen met een drupje naaimachine olie.

De kop is vervangbaar en kost ongeveer 38 euro, afhankelijk van de aanbieder. De scheerkop gaat ongeveer anderhalf jaar mee volgens de fabrikant. Ik zou hem gewoon eens per jaar vervangen. Er zit een knop op de achterkant die bij het verschuiven 1 van die rollen licht omhoog duwt zodat je tijdens het scheren extra accent kunt leggen op bijvoorbeeld haargroei bij de neus of van de bakkebaarden.

Voor de baard zit er een apart trimmertje op de achterzijde van het toestel. Verder is ie uitgerust met een lampje dat aangeeft of hij al weer aan de oplader moet. Ook handig is het meegeleverde reis etui. Je kunt hem zo meenemen op vakantie, maar dan wel voor een korte want ruimte voor de oplader en snoer is niet aanwezig.

 

Prestaties

Zoals gezegd heb ik voor het testen van de Braun Series 3 mijn eigen baard een aantal dagen laten staan en ik heb dan altijd het gevoel dat hij wat stugger wordt dan bij andere mannen omdat ik normaal gesproken een natscheerder ben. Met die keiharde baard en nieuw apparaat voor de spiegel gaan staan en scheren maar! En ik was blij verrast. Hij scheert als een malle. Echt, voor een scheerapparaat is het een duiveltje dat als een bezetene tekeer gaat over je kin. Het is pijnloos, ook bij wat langere baardgroei dus en de huid raakt niet geïrriteerd.

Na de scheerbeurt nog wel even goed controleren of je alles mee hebt gepakt, soms denk je van wel maar dan blijkt er tóch een stukje vergeten. En dat is lelijk natuurlijk. Dit apparaat kun je ook meenemen onder de douche om je daar te scheren.Ik vond dat niet zo’n goed plan omdat ik geen spiegel in de douchecabine heb, maar ik heb de Braun Series 3 natuurlijk wèl geprobeerd met scheerschuim en daar was ik niet helemaal tevreden over. Het apparaat vind het niet erg en het gaat allemaal vrij soepel daar gaat het niet om. Bij het scheren met schuim merkte ik dat als ik ergens al was geweest de huid al aan het drogen was en als je daarna nog eenmaal over je kin gaat werkt het apparaat erg stroef. Je moet dan je kin weer opnieuw nat maken en dat vind ik onhandig. Op die manier kun je je beter met een mesje en schuim scheren, dat kost je misschien iets meer tijd, maar met een veel beter resultaat en minder ergernissen.

Conclusie

Al met al is het mij als trouwe natscheerder erg meegevallen. Het resultaat is na droog scheren gewoon behoorlijk en zeker voor werkdagen goed geschikt. Het kost je veel minder tijd en dat is nu eenmaal belangrijk. Minder vind ik het harde lawaai uit het apparaat en het scheren met schuim werkte voor mij niet optimaal. Die optie zou ik niet persé nodig hebben. Het reismapje is handig, alleen jammer dat daar dan alleen ruimte voor het apparaat is en niet voor de stekker en de oplader.

Beschikbaarheid

De Braun Series 3 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.