Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Philips Shaver S7710/26 (Aquatec Wet & Dry)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Scheert snel en glad
  • Trimt gemakkelijk de lange baard
  • Weinig tot geen huidirritatie

THE BAD

  • Losse trimmer

Philips heeft alles op alles gezet om de belangrijkste kritiekpunten van het elektrisch scheren aan te pakken. En wat mij betreft met succes. Het kost een aardige duit, maar wat je er allemaal voor terugkrijgt is… Lees het hier!

Unboxing

De belangen van een scheerapparaat

De belangrijkste is natuurlijk glad scheren. Veel apparaten scheren niet zo glad als met het oude vertrouwde mes. Of je moet een scheersessie inlassen van een half uur. De 7000 Dynamic Flex scheerhoofden denken daar anders over en scheren in 5 richtingen om alle contouren van het gezicht voor een comfortabele gladde scheerbeurt. Dit zou een sneller resultaat moeten geven.  Een tweede is voor veel mensen huidirritatie.  De Philips Shaver series 7000 is speciaal ontworpen voor comfortabel gebruik op de gevoelige huid. Het scheerapparaat is uitgerust met een  microparelcoating dat zorgt dat je veel zachter over het gezicht glijdt. Een derde is de tijd. Ik zelf ben een lastminute scheerder.  Wat meestal neerkomt op een blik in de spiegel tijdens het haarkammen en oeps: ik moet me nog scheren! Daarom moet een scheerapparaat snel scheren.

Deze punten in acht genomen, ben ik een week kritisch gaan scheren voor GadgetGear.

De Philips S7710/26

Dit scheerapparaat heeft behalve de scheerfunctie ook een grote wauw factor. Het ziet er gewoon super futuristisch uit zodat je het bijna mee naar je werk zou nemen om het op je bureau te tentoon te stellen. Het verborgen display heeft een batterij-indicator, een reinigingsindicator, een batterij bijna leeg-indicator, een indicatie voor scheerhoofd vervangen en een reisvergrendelingsindicator. Een belangrijke extra is de opzetbare trimmer voor het precieze scheren van snor en bakkebaarden. Of om er natuurlijk iedere keer een ééndagsbaardje van te maken.  Je kunt het apparaat 50 minuten gebruiken waarvoor je het één uur moet opladen. Je kunt ook kiezen van snelle oplaadbeurt van vijf minuten zodat je snel een keer of twee kunt scheren. Het schoonmaken van je scheerder kan door het scheerhoofd naar achter te klappen en het gewoon onder de kraan af te spoelen. Er zit een schoonmaaksysteem bij met een schoonmaakgoedje zodat het allemaal fris en hygiënisch blijft.

S7710_26-D5P-global-001

Punt 1: Scheerresultaat

Ik heb de Philips S7710/26 getest op drie manieren. Droog scheren, scheren met scheergel en onder de douche scheren. Omdat ik het prettig vind om droog te scheren en in het spiegelbeeld te loeren of ik niet mijn trui kaalscheer, heb ik het meeste droog geschoren. Het resultaat is verbluffend. Als  eerste heb ik de trimmer bevestigt op het apparaat. Dat was nodig, omdat ik een baard van een week droeg. Het trimmen is binnen een minuutje of twee klaar. Het trekt niet de haren uit je gezicht en zorgt voor een keurig eendagsbaardje. Daarna de scheerkoop bevestigt en in roterende beweging geschoren. Het is niet nodig om alsnog vijf keer over hetzelfde plekje te maaien, het wordt binnen een paar minuutjes mooi glad. Dit geldt natuurlijk ook voor het scheren onder de douche wat voor niet per see prettiger aanvoelde. Dit komt omdat je inderdaad door de parelcoating een glad, maar ook een verzorgd gevoel overhoud. Alsof je een verzorgend zalfje hebt gesmeerd. Als laatste het scheren met scheergel. Dat voelt wat dubbelop. Het werk wel en voelt iets zachter. Wel moet je natuurlijk iedere keer het schuim wegspoelen, wat weer iets extra tijd kost.

Punt 2: Huidirritatie

Omdat een huid moet wennen aan een scheerapparaat heb ik bijgehouden hoe ik de eerste dag begon en de laatste dag ben geëindigd. Daar zit wel iets verschil in, maar niet enorm. Ik kan daarom melden dat de Philips S7710/26 na de tweede dag al GEEN huidirritatie veroorzaakt. Zelf geeft Phillips aan dat het komt door de parelcoating. Dat geloof ik prima, al heeft het nu ook te maken dat je niet vijf keer heen en weer gaat om één bepaald stukje te scheren. Ik heb zelf al een gevoelige en droge huid, vandaar dat het er al snel rood uitziet. Maar het gevoel is heel anders dan bij andere apparaten.

S7710_26-UPL-global-001

Punt 3: De tijd

De scheerbeurten die ik heb gehad variëren van twee tot zeven minuten. De zeven komt omdat dit de eerste keer was en ik met een relatief langere baard ging trimmen. Ik moest nog even uitvogelen hoe of wat te gebruiken en heb er daarom de tijd voor genomen. De volgende dag met bijna geen baardgroei was ik binnen twee minuutjes klaar. De derde en vierde dag heb ik overgeslagen en was ik de vijfde dagen met iets meer stoppels binnen drie minuten klaar. Al met al supersnel dus.

Conclusie

De Philips S7710/26 met Aquatec Wet & Dry is een absolute aanrader en een musthave voor iedereen die van de mesjes af wilt. Ook mensen die een gevoelige huid hebben is dit één van de weinige apparaten die echt rekening houdt met je huid. Het apparaat scheert soepel, gaat lang mee en ziet er tof uit. De onderhoudsvriendelijkheid en het gebruikersgemak maakt het apparaat echt compleet. Het enige nadeel is dat het een duurder apparaat is. Voor veel mensen een logische barrière, al is het wel een optelsom van plussen. In het verleden heb ik meerdere goedkopere apparaten verslonden, waar ik nooit echt tevreden mee was. Had ik die niet gekocht en de Philips S7710/26 gekocht dan was ik geruime tijd klaar geweest. Ja, achteraf is mooi wonen zeggen ze wel eens.

S7710_26-A5P-global-001

Beschikbaarheid

De Phlips Shaver 7000 series is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com. Lees ook de review van de 9000-series.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.