Primeur: Print jouw eigen Philips scheerapparaat

Philips viert dit jaar 125 jaar innovatie. Dit bijzondere jaar trappen ze af met een bijzondere actie. Voor het eerst is het mogelijk om zelf, online een Philips shaver te ontwerpen. Deze wordt dan op maat voor jouw geprint. Om het nog exclusiever te maken, zal Philips maar 125 exemplaren printen en de verkoop is beperkt tot Nederland.

Via het 3dshaver portaal van Philips is het mogelijk om één van de 125 exemplaren te ontwerpen en te kopen. Je bepaalt zelf de basisvorm. Daarna is deze te finetunen naar jouw smaak qua kleur en patroon. Één van de basisvormen biedt zelfs de mogelijkheid om het scheerapparaat een voetje te geven. Uniek, want dan kan het apparaat gewoon staan waardoor deze minder plaats inneemt in jouw badkamerkastje. Handig! Daarnaast krijg je ook nog de mogelijkheid om er een tekst op te zetten.

De uiteindelijke modellen van het scheerapparaat komen niet uit een standaard 3D printer, maar één die werkt met plastic balletjes en lasers. Hierdoor behaalt Philips een hele hoge resolutie en een behoorlijk nauwkeurige vorm. Philips geeft aan veel tijd te hebben gestoken aan het onderzoeken van 3D print processen en materialen. Zo is er ook aan metaal gedacht. Dat geeft ook een mooie afwerking aan het scheerapparaat, maar maakt deze ook zwaar. En wat als je deze dan op jouw teen laat vallen? Juist, ook veiligheid speelt een rol in deze materiaalkeuze.

Maar wat krijg je voor'n scheerapparaat? Het hele project is op basis van de 5000-series scheerapparaten van Philips. Je krijgt dus een scheerkop en een trimmer uit deze serie. De verlichting van het scheerapparaat is op basis van witte LED's.

Het aanleveren van jouw bestelling duurt zo'n twee tot drie weken. Dit komt door het extreem langzame printproces dat nodig is om de kwaliteit te leveren die ze bij Philips nastreven. Alleen het printen en het uitharden duurt al twee dagen. Daarnaast wordt ook de verpakking gepersonaliseerd en persoonlijk ingepakt.

Beschikbaarheid

Deze custom printed shavers zijn alleen verkrijgbaar via de link bovenaan het artikel. Er worden er maar twee per dag verkocht en maar 125 in totaal. Je koopt dus echt een stukje Philips geschiedenis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram