Logo GadgetGear.nl
Picture of Frank van den Berg
Frank van den Berg

Review: Last Knights (DVD/Blu-Ray)

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie aankleding.
  • Morgan Freeman en Clive Owen.
  • Soms spannende momenten.

THE BAD

  • Mager script.
  • Mager script.
  • En jammer genoeg een heel mager script.

Last Knights is een onbekende titel hier in Nederland, de film heeft dan ook niet veel gedaan maar is vanaf deze maand verkrijgbaar op Blu-ray/DVD. De regie is in handen van de Japanse regisseur Kazuaki Kiriya, ik denk eerlijk gezegd dat die naam hier ook niet zo bekend is.

De mensen die we wèl heel goed kennen van naam zijn Morgan Freeman en Clive Owen. Die spelen in deze middelmatige Fantasy/Wraak film de rollen van Heer en Onderdaan. En natuurlijk speelt Freeman echt heel erg goed. Zijn stem alleen al is de moeite van het kijken waard. En waar andere acteurs het echt moeten hebben van het effect is het bij acteurs als Freeman alleen nodig een wenkbrauw op te tillen om duidelijk te maken wat hier nu echt de bedoeling is. Dit geldt in iets mindere mate ook voor Owen, die hier gestalte geeft aan een eervolle kapitein die de garde van de landheer aanvoert. Als zijn heer ontboden wordt op het kasteel van de Keizer om een deal te sluiten met de minister, waarschuwt hij hem al dat dit geen zuivere koffie is. En inderdaad, de minister heeft snode plannen want die vindt die landheer maar vervelend met zijn erecodes en lange familiegeschiedenis. De minister laat de landheer een koppie kleiner maken en de kapitein gaat op zoek naar wraak om zijn meester postuum zijn eer terug te geven. Daarbij horen natuurlijk beginnelingen die zichzelf willen bewijzen, vrouwen van ridders die vertwijfeld achterblijven en vijanden die achteraf vrienden blijken te zijn. Een formule film verpakt in een middeleeuws jasje met mooie Tjechische locaties en prima aankleding. Er zijn veel oosterse acteurs in te vinden gemengd met een paar bekende gezichten. Voor de kenners, het is de laatste rolprent van Dave Legeno. Deze Hollywood stuntman/acteur overleed 6 Juli 2014, kort na de opnames.

packshotDVDLKpackshot LK

Mening

Last Knights is een goed geproduceerde en vakkundig gemaakte fantasy/actie/wraak film die op zich best boeiend is. Het is al vaker gezegd over deze film, het begin en het eind zijn het best verteld. Allemaal al vaker gehoord? Ik denk van wel. De acteurs van naam doen hun best en de cameraman heeft zich duidelijk tot doel gesteld het uiterste uit de situatie te halen. Waar het een beetje mis gaat hier is het script. Daar valt voldoende op aan te merken. Of eigenlijk valt er niet veel op aan te merken. Want er is niet zoveel in het midden. Ik vermoed dat het tijdens het productieproces ergens in een kopieer apparaat is blijven steken. Zelfs mèt tijdsprong en duidelijk weggelaten scenes doet het saai aan, ook als achteraf blijkt dat sommige dingen anders gingen dan getoond. Zonde, want volgens mij had hier toch zeker een betere film ingezeten. Een poosje geleden heb ik hier een artikel geschreven over de invloed van China op het huidige Hollywood en volgens mij hebben we hier weer een duidelijk voorbeeld van Amerikaanse productie die grotendeels gefinancierd is door een paar rijke Chinezen. Misschien heeft de film daar wel z’n geld opgeleverd, daarover is weinig bekend.

Ik dank Triple P entertainment voor het recensie exemplaar en deze film is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com voor 10,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.