Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla gaat autopilot in functie beperken

Eind oktober startte Tesla met de uitrol van haar Autopilot functie waarmee haar Tesla auto’s tot op zekere hoogte zelfstandig kunnen rijden op de snelweg. Om te voorkomen dat mensen ‘stomme’ dingen achter het stuur gaan doen, zal Tesla de functie nu alweer gaan beperken.

De Autopilot bestond niet alleen uit adaptive cruise control, maar was ook in staat om zelfstandig van rijstrook te wisselen. Voor veel bestuurders stond dit meteen gelijk aan hands-free autorijden. Uit veiligheidsoverwegingen wil Tesla echter beiden handjes aan het stuur. De autopilot software is immers nog in bèta, dus niet af. Hoewel Tesla wel probeert de eerste te zijn die autonoom rijden standaard maakt, geeft Tesla ook aan dat de techniek nog jaren zal duren voor het zo ver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.