Review: Denon Heos 1 Go Pack

Enkele dagen geleden bespraken we de Denon Heos 1 multiroom speaker. Een geduchte concurrent voor de Sonos Play:1 speakers. Naast een net iets betere featureset is het namelijk mogelijk om een Go Pack op de speaker aan te sluiten om zo de Heos 1 om te bouwen tot Bluetooth speaker voor buitenshuis.

Unboxing

Denon presenteert de Go Pack als alles dat je nodig hebt om de Heos mee naar buiten te nemen. In de verpakking treffen we natuurlijk de nodige documentatie aan, maar ook een flinke accupack en een splashguard met daarin een bluetooth USB dongle. Wat we echter missen is een tasje zodat je de speaker mee kan nemen zonder deze te beschadigen. Daarmee is de Go Pack wat ons betreft incompleet.

Design

Natuurlijk heeft Denon de Heos accupack zo ontwikkeld dat deze perfect onder de speaker past. Aan de onderkant van de Heos 1 blijkt een klep te zitten die te verwijderen is waarna de aansluitingen voor de accupack zichtbaar zijn. Het laden van de accupack gaat gewoon via de reguliere stroomvoorziening van de Heos 1.

De splashguard en bluetooth dongle kunnen van elkaar worden gehaald zodat je de bluetooth verbinding ook kunt gebruiken wanneer je de speaker in huis hebt staan. Handig voor wanneer vrienden even hun muziek willen laten horen zonder de app te hoeven downloaden. Wel zo handig.

De splash guard is zo uitgewerkt dat deze alle aansluitingen op de achterkant van de Heos 1 keurig afdekt. Hierdoor kan de speaker gewoon mee naar het strand zonder je zorgen te maken over beschadigingen door spattend water.

Accupack

De lithium-ion accupack levert een gebruiksduur van ongeveer 6 uur op wanneer deze volledig is geladen. Doordat de accupack enkel een stroomvoorziening is, wordt alle functionaliteit van de speaker voortgezet. Bij binnenshuis gebruik blijft de Heos 1 dus gewoon gebruik van WiFi maken. Ideaal.

Bluetooth dongle en Splash Guard

De Bluetooth dongle die Denon meelevert is lekker compact en wordt in zijn geheel omsloten door de Splash Guard. Hierdoor zijn de twee snel en gemakkelijk te verwijderen.

Denon Heos 1 Go Pack IMG_4378

Conclusie

Wil je goede muziek onderweg en ben je het met me eens dat het zonder is om daar speciaal een bluetooth speaker voor aan te schaffen, dan is de Go Pack een hele slimme en leuke optie die Denon levert. Het ontbreken van een tasje in dit pakket met een adviesverkoopprijs van €99 maakt het pakket wat ons betreft wel incompleet en als zodanig geven wij het geheel een lagere score dan je wellicht zou verwachten.

Beschikbaarheid

De Denon Heos 1 Go Pack is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Tot 6 uur accuduur
  • Mooi ontwerp
  • Geen losse lader nodig
  • Bluetooth ondersteuning voor buiten
  • Splash Proof

THE BAD

  • Voor een totaaloplossing van €99 missen we gewoon een simpel tasje. Zonde!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.