Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Geen New Car Smell meer in de nieuwe Opel Astra

Heerlijk, die geur van een nieuwe auto. Het aroma van uithardende plastics en andere drogende chemicaliën. Het bewijs dat jouw auto spiksplinterhageltjenieuw is en daar doet Opel wat aan ;-).

Hoewel ik het al eens eerder heb gezien in een oude Citroën Picasso, komt Opel nu met een Aroma systeem in de middenconsole van haar nieuwe Opel Astra. Hierdoor kan de bestuurder zelf bepalen hoe de auto tijdens het rijden ruikt. Opel noemt dit haar AirWellness systeem.

Het Duitse Opel heeft het AirWellness systeem ontwikkeld in samenwerking met het Franse parfummerk Azur Fragrances en werkte er ruim een jaar aan. Het eindresultaat is een assortiment van twee geuren; Balancing Green Tea voor een ontspannend effect en het Energizing Dark Wood voor iedereen die een beetje energie nodig heeft. De geurpads zijn bovendien tussentijds te verwisselen.

De ontwikkeling van de geurpads van Opel is een slimme zet. Het staat Opel als merk toe om langer een directe band met haar rijders te houden. Het systeem is dan ook relatief goedkoop. Opel plaatst de optie voor €45 terwijl de geurpads omgerekend zo’n €2 per stuk kosten (verkoop per vier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.