Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony introduceert de schokbestendige HD-SP1 harddrive van 1TB

Het is even onwennig voor ons. Denken we aan externe harddrives die een klap kunnen hebben, verwachten we die doorgaans van merken als LaCie en Freecom. Toch blijkt ook Sony aan dit soort drives te werken.

De drives van Sony zitten in een compleet omhullende cover die de harddrive tegen stof, spannen en vallen moet beschermen. De stofbescherming voldoet aan de IPX5 norm. Dat wil zeggen dat het lastig (maar niet onmogelijk is) voor stof om de drive binnen te dringen. Echter moeten de omstandigheden wel heel zwaar zijn wil stof binnenkomen.

De waterbestendigheid van de HD-SP1 heeft IPX2 meegekregen. Dit staat voor het feit dat water niet zal binnendringen wanneer het recht op de drive valt, maar ook niet wanneer je deze in een hoek van 15 graden optilt. Dat is nogal precies aangegeven, maar eigenlijk zeggen ze dat je er niet met een tuinslang op moet spuiten.

Verder is de drive nog schokbestendig tot een maximale val van 1,2 meter. Sony levert bovendien eigen back-up software met de drive mee. De dataverbinding verloopt via USB 3.0.

Beschikbaarheid

Sony legt de HD-SP1 1TB vanaf oktober in de schappen. Een prijs is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.