Review: TRNDlabs Skeye Nano Drone

Normaal produceren de mensen achter TRNDlabs hun drones alleen in knaloranje, maar voor deze test ontvingen wij de Limited Black Edition van de Skeye Nano Drone. De Skeye Nano Drone is iets groter dan de Skeye Pico drone die we een kleine twee weken geleden hebben getest en dat heeft zijn voordelen.

Unboxing

De unboxing levert ons een afstandsbediening, laadkabel, handleiding, vier reserve rotorbladen en natuurlijk de Skeye Nano Drone zelf op. Er zit standaard al een rotorschild om de Skeye Nano Drone die optioneel te verwijderen is.

Design

Qua design lijkt de Skeye Nano Drone vooral groter te zijn dan de Pico drone. Hij meet nu 40 cm x 40 cm. Dit heeft als nadeel dat hij niet meer in de afstandsbediening past, maar als voordeel dat de afstandsbediening lekker klein is geworden.

Een ander voordeel is dat er ruimte is voor net even wat sterkere motoren en de benodigde extra accucapaciteit hiervoor. Dit is ook de reden dat je hier wel een rotorschild bij krijgt. De Pico Drone zou dan erg veel extra gewicht moeten tillen wat zeker ten kosten zou gaan van de vliegtijd.

Verder heeft de Skeye Nano Drone de nodige LED’s om aan te geven wat de voor- en achterkant is. Handig voor de oriëntatie tijdens het vliegen. Bovendien is het zo erg leuk om met de Skeye Nano Drone in het donker te vliegen.

Bediening

De controller zit zo in elkaar dat je de linker stick gebruikt om ‘gas’ te geven en om de Skeye Nano Drone horizontaal te laten roteren. De rechter stick gebruik je echt om richting te geven. Door een 6-assige gyroscoop zorgt de Skeye Nano Drone er voor dat hij stabiel vliegt wanneer je de sticks los laat. Eventueel is het mogelijk om de Skeye Nano Drone vie de afstandsbediening te kalibreren.

De Skeye Nano Drone kent drie vliegmodi. Beginner, ervaren en expert. Voor het gros van de gebruikers zal de beginner modus al spannend genoeg zijn. Onder expert modus heb ook ik als ervaren vlieger moeite om hem nog echt goed te besturen. Hij reageert dan echt extreem gevoelig.

Vliegtijd

Op een volle accu is de vliegtijd met zeven tot acht minuten gelijk aan die van de pico drone. De laadtijd is door de elektronica van de Skeye Nano Drone wel een stuk korter. Een half uurtje. Daarmee zijn de vlieg en laadtijd vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Rolling Spider drone van Parrot. Het wisselen van accu’s is echter niet mogelijk.

Ook bij de Skeye Nano Drone moet je de drone weer opladen aan een vrije USB poort met een enigszins exotisch kabeltje dat je gelukkig kunt bijbestellen wanneer je deze kwijt bent. Net als extra rotorbladen overigens. Ook hier vinden wij het jammer dat we de accucapaciteit van de controller niet kunnen benutten voor het laden van de drone.

Vliegervaring

De vliegervaring van de Skeye Nano Drone is erg prettig. Ook nu betreft het weer een drone zonder hoogtesensoren. Is hij gewoon te klein voor. Het eerste dat je dus leert tijdens het vliegen van de Skeye Nano Drone is om te compenseren als je gaat bewegen door net even wat meer ‘gas’ te geven. Ga je daarna weer stil hangen, geef je gas terug.

Het grote voordeel ten opzichte van drones als die van Parrot is dat je met een fysieke afstandsbediening werkt. Je krijgt dus meer feedback van wat je doet en kan intuïtief naar de knoppen grijpen wanneer het dreigt mis te gaan. Zelf ervaar ik dit als erg prettig. Stunten met de Skeye Nano Drone kan ook, maar zorg eerst dat je het vliegen zelf onder controle krijgt.

Accessoires

Doordat je een stukje bescherming om de rotorbladen krijgt, zijn deze minder kwetsbaar tijdens crashes. Ze zijnd dus ook minder snel aan vervanging toe. Mocht je besluiten om zonder bescherming te vliegen, is het fijn om te weten dat je rotorbladen kunt bijbestellen. Crash je zo hard dat de bescherming het begeeft? Geen probleem. Ook die verkopen ze los bij TRNDlabs evenals de laadkabel.

TRNDlabs Skeye Drones

Niet Uniek

Net als bij de Skeye Pico Drone haalt TRNDlabs de drone bij een fabrikant in China. Een beetje zoekwerk op Chinese websites levert voldoende alternatieve merken op. Toch is er een goede reden om deze Nederlandse uitvoering van de drone te kopen. Je krijgt namelijk ook Nederlandse service en garantie op de drone. Daarnaast is de levertijd natuurlijk een stuk korter en loop je geen risico op een opslag van de douane. Dan is de verkoopprijs die TRNDlabs voor de Skeye Pico Drone heeft vastgesteld best te verklaren.

Conclusie

Met de Skeye Nano Drone vlieg je niet ’s werelds kleinste drone, maar wel een drone waarmee je heerlijk door jouw huis kunt navigeren. Bovendien zorgt de gerichte toename in formaat ervoor dat de Skeye Nano Drone een stuk stabieler te vliegen is. Hierdoor vliegt hij fijner dan het Pico model.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Echte controller
  • Gemakkelijk en veilig op te bergen
  • Gratis extra setje rotorbladen
  • Goed te kalibreren
  • Goed te vliegen
  • Rotorbescherming

THE BAD

  • Losse USB laadkabel nodig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.