Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Seagate Game Drive for Xbox 2TB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Mooie behuizing
  • Net wat de Xbox One nodig heeft

THE BAD

De standaard Xbox One kwam met een 500GB harddrive. De standaard Xbox 360 verscheen zelfs met slechts 20GB aan opslagruimte. Gelukkig is Microsoft niet heel bekrompen over het idee om meer opslagruimte toe te voegen, dus een externe drive aan het systeem hangen is geen enkel probleem en Seagate speelt daar nu handig op in.

Unboxing

Seagate levert de Game Drive for Xbox 2TB keurig met een USB 3.0 kabel. Meer heb je niet nodig, want de Xbox One en Xbox 360 leveren zelf voldoende stroom om de Game Drive for Xbox 2TB te gebruiken.

Design

Qua design lijkt de Game Drive for Xbox 2TB sterk op de Seagate Backup Plus Slim die we afgelopen jaar al mochten bespreken. Het zou mij niet verrassen als het gewoon een andere behuizing is voor hetzelfde apparaat, maar dan heb je hem nu wel in een strakke Xbox vormgeving en zonder back-up software die in dit geval toch niet relevant is. Installatie stelt ook nier veel meer voor dan de drive simpelweg op een vrije USB poort van de Xbox One aan te sluiten.

Prestaties

Games moeten snel laden, dus je wil geen drive die langzamer is dan de drive in jouw Xbox One of Xbox 360. Oké, de Xbox 360 kan niet met USB 3.0 overweg, dus daar is de snelheid van de Game Drive for Xbox 2TB al snel overkill. Op de Xbox One is dit een ander verhaal. In onze benchmark zien we een leessnelheid van 137 MB per seconde en deze snelheid is over langere termijn aan te houden. Games starten hierdoor met een vergelijkbare snelheid als wanneer ze op de interne drive staan.

Een fijn pluspunt aan de Game Drive for Xbox 2TB is dat je games ook naar andere Xbox gamers kunt meenemen. Wanneer je op die consoles inlogt, kun je de spellen op jouw harddrive spelen.

Conclusie

Met de Game Drive for Xbox 2TB voeg je even snel 2TB aan opslagruimte toe aan jouw Xbox. Zeker voor Xbox Live Gold leden is dit geen overbodige luxe. Iedere maand krijg je immers twee gratis games om te downloaden dus de bestaande drive loopt al vlot vol. Daarmee is een oplossing als de Game Drive for Xbox 2TB gewoon een must-have accessoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.