Seagate Ironwolf Pro ST22000NT001
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Seagate kan nu 22TB aan data op een hardeschijf plaatsen

De markt voor massa-opslag blijft vragen naar harddrives in plaats van SSD. De kostprijs per GB aan data ligt immers vele malen lager dan wanneer je kiest voor snellere technologie. Seagate lijkt opnieuw een met een GB-knaller te komen.

Na Western Digital komt ook Seagate namelijk met een Ironwolf Pro harddrive waar 22TB aan data op gezet kan worden.

De nieuwe harddrive heeft de naam ST22000NT001 meegekregen en is een 3,5 inch SATA III drive met 512MB cache en een snelheid van 7.200RPM. De drives moeten een workload van 550TB per jaar kunnen verwerken en zijn daarmee zeer geschikt voor NAS systemen. Seagate durft 5 jaar garantie te geven op de drives en ze gaan $600 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.