Logo GadgetGear.nl
Seagate Ironwolf Pro ST22000NT001
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Seagate komt met 32TB harddrives

Seagate gaat dit jaar nog met flink veel grotere harddrives komen. Hoewel harddrives veel trager zijn dan SSD’s, kun je er enorme hoeveelheden data op kwijt. Niet alleen thuis, maar ook cloud diensten hebben een enorme behoefte aan grotere harddrives om zo op minder ruimte, met minder energie, meer data op te kunnen slaan.

Om deze grotere harddrives mogelijk te maken, gaat Seagate gebruik maken van heat-assisted magnetic recording, waarbij de temperatuur er voor zorgt dat het meer data op weinig ruimte kwijt kan. In marketingtermen krijgt dit de naam Hamr-techniek van het bedrijf mee. Feitelijk maken de drives grotendeels gebruik van dezelfde hoeveelheden componenten, waardoor productiekosten niet heel anders zullen zijn dan bij de huidige grotere drives van het merk. Bovendien zorgt deze nieuwe productiemethode ervoor dat we in de toekomst nog flink veel grotere drives mogen gaan verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.