Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Rimowa en Lufthansa gaan elektronische reislabels introduceren

Eind april wist het Nederlandse DS Tags al een bagagelabel op basis van e-paper te presenteren. Hun label plak je op iedere willekeurige koffer. Lufthansa presenteerde gisteren iets vergelijkbaars met de eveneens Duitse kofferfabrikant Rimowa. Toch zijn er verschillen.

Zo is het elektronische bagagelabel van Rimowa in de koffer geïntegreerd en lijkt deze ook kleur weer te geven. Het weergeven van kleuren op e-paper werd pas echt bekend door de introductie van de Pebble Time horloges die dit voor hun displays gebruiken. Rimowa maakt gebruik van een E Ink Mobius display.

Ook bij dit systeem kan jij thuis alvast jouw koffer inchecken door de juiste gegevens en barcodes op het epaper display te zetten. Hierdoor hoeft het personeel enkel nog het gewicht en de afmetingen van de koffer te checken voor de koffer geaccepteerd wordt.

De keuze voor een Eink display boven een meer traditioneel type is logisch. Deze displays zijn extreem energiezuinig en vrijwel ongevoelig voor temperatuursverschillen en schokken. Bovendien kunnen ze tijdens transport niet afscheuren.

Lufthansa start in 2016 de verkoop van deze digitale bagagelabels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.