Slimme bagagelabels moeten koffers minder verliesgevoelig maken

Je kent ze wel, de bagagelabels van Schiphol en vele andere vliegvelden. Het zijn lange slingers aan koffers gemaakt van papier en plastic, dus niet te recyclen. Daarnaast kunnen ze nog steeds de oorzaak van verloren bagage zijn. Het Nederlandse DS Tags heeft hiervoor een oplossing bedacht.

Het gaat om de DS BAGTAG. Een slimme e-paper tag die je op de koffer plakt. Via een RFID chip kan de airliner alle belangrijke informatie op de tag plaatsen. Via de app zou het zelfs mogelijk moeten zijn om thuis het label al in te stellen om zo de drop-off op de luchthaven te versnellen.

De DS BAGTAG is voorzien van een vaste batterij. Deze is niet door jou als gebruiker te vervangen. Bij dagelijks gebruik (dus een piloot zonder vakantie) zou de DS BAGTAG vijf jaar mee moeten gaan. Dit door het enorm lage energieverbruik van e-paper en Bluetooth LE.

Voor de bevestiging op koffers komt DS BAGTAG met een eigen systeem dat mishandeling door bagageverwerkers moet kunnen weerstaan. Ook is er gedacht aan mensen die niet iedere vlucht met dezelfde koffer uitvoeren. Ook hiervoor heeft het bedrijf iets bedacht zodat de DS BAGTAG gemakkelijk overplaatsbaar is.

Beschikbaarheid

Over de beschikbaarheid laat DS Tags nog weinig los. Ze zijn volop in gesprek met de airliners om de DS BAGTAG te introduceren. Wanneer je hem kunt kopen is dus nog even afwachten. Wel weten we dat de verwachte prijs nog onder de €50 zal komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Slimme bagagelabels moeten koffers minder verliesgevoelig maken”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram