IFA2015: Senic Nuimo, de ultieme knop voor bluetooth apparaten

De Nederlanders achter de Spin Remote kunnen er wat van, maar ze lijken concurrentie uit Duitse hoek te krijgen. De Nuimo van Senic is eveneens een draaiknop, maar dan anders. Hij is groot, van plastic, bevat een 11×11 LED displaytje en een touchpad.

Via bluetooth is de Nuimo aan verschillende apps te koppelen. Zo kon ik met vegen omhoog en omlaag bijvoorbeeld tussen muziek en videomodus schakelen en de betreffende apps beïnvloeden door aan het wiel te draaien. Je kunt ook acties uitvoeren door op de Nuimo te tikken of gestures uit te voeren. Het interessante is dat je al deze acties zelf kunt koppelen aan acties in bepaalde apps. Zo zet je het gebruik van deze grote knop compleet naar eigen hand. Geniaal!

Via de verschillende apps is de Nuimo onder anderen te koppelen met de speakers van Sonos, de Hue ledlampen, de Nest Thermostaat en het Belkin WeMo systeem.

Beschikbaarheid

De Senic Nuimo is nu verkrijgbaar via pre-order.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events