Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Aura wekker kan nu worden verbonden met Spotify

Op een natuurlijke manier wakker worden en daarbij ook nog eens je favoriete Spotify playlist horen? Dat kan nu met de Aura wekker van Withings. Tijdens IFA 2015 maakte het merk bekend een samenwerking met Spotify aan te gaan.

Het Aura slaapsysteem

De Aura wekker van Withings ziet eruit als een soort lamp voor op je nachtkastje. Daarmee doet hij ook een beetje denken aan de Wake-up Light van Philips. En net als de Wake-up Light zorgt de Aura wekker ervoor dat een combinatie van licht en muziek je op een natuurlijke manier wakker maakt. Wat het Aura systeem echter onderscheidt van andere wekkers met licht, is dat het omgevingsfactoren controleert en je slaappatroon in kaart brengt. In de wekker zelf zitten sensoren, die het geluid, het licht en de temperatuur in je slaapkamer meten. Daarnaast kan de wekker gekoppeld worden aan een speciale pad, die je onder je matras legt. Op basis van hartslag, ademhaling en beweging houdt het systeem bij hoe lang en wanneer je slaapt en in welke slaapfase je je bevindt. Zo kan de wekker je op het juiste moment wakker maken.

Wakker worden met Spotify

Als het op muziek aankomt, kon je voorheen alleen kiezen uit de muziekselectie die al in de Aura wekker geprogrammeerd stond. Inmiddels zijn er meer mogelijkheden bij gekomen. Niet alleen kun je de wekker verbinden met tienduizenden verschillende online radiostations, maar je kunt er nu ook een Spotify playlist naar keuze mee afspelen. Wanneer je zelf geen inspiratie hebt, ga je gewoon voor één van de playlists die Withings al heeft samengesteld. In de nabije toekomst wil Withings de mogelijkheden van de koppeling met Spotify verder uitbreiden. Zo zou je straks bepaalde playlists aangeraden moeten krijgen, die niet alleen passen bij je muzieksmaak, maar ook bij je slaappatroon. Deze functie wordt waarschijnlijk eind dit jaar toegevoegd. Let er wel op dat je Spotify Premium nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de Spotify-koppeling. Mocht je dit nog niet hebben, dan kun je je account eenvoudig upgraden met bijvoorbeeld een paysafecard.

Meer informatie over het koppelen van je Spotify account vind je hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.