Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Toch MicroSD ondersteuning in de Samsung Galaxy Note 5

Één van de grote commentaren voor wat betreft de Galaxy S6 serie is het ontbreken van een MicroSD slot. Hierdoor ben je als gebruiker beperkt tot de opslagruimte die al aanwezig is in het toestel en dat is momenteel maximaal 64GB.

Dat Samsung bij 64GB blijft steken is opvallend. Apple heeft de stap naar 128GB al lang geleden gezet en het leek er kort op dat de Note 5 ook 128GB zou ondersteunen. De Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note5 stonden kort op de lijsten met een 128GB variant, maar Samsung heeft deze snel teruggetrokken en aangegeven dat dit een foutje was. Het zou ook een hint kunnen zijn dat we in aanloop naar de kerst 128GB modellen mogen verwachten.

Hoewel de Samsung Galaxy Note5, zoals aangekondigd, geen MicroSD slot bevat, blijkt nu dat er wel degelijk een alternatief is. Samsung komt ook met dual-SIM modellen waarvan het tweede SIM slot ook gebruikt kan worden om een MicroSD kaart te plaatsen. Iets dat we voor het eerst zagen bij de Huawei P7, maar inmiddels redelijk ingeburgerd is.

Helaas staan de dual-SIM modellen op dit moment enkel op de planning voor Azië. De Note 5 is voorlopig helemaal nog niet beschikbaar in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.