Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert de Galaxy Note5 voor de VS

De introductie van de Samsung Galaxy Note5 vannacht is enigszins bijzonder. Niet alleen presenteert Samsung het toestel enkele weken voor de traditionele presentatie op de IFA, het toestel is ook alleen gepresenteerd voor een lancering in de VS waardoor Samsung mogelijk tijdens de IFA alsnog de lancering in de EU zal aankondigen. Wij kijken alvast wat het toestel te bieden heeft.

Het eerste dat opvalt is dat Samsung geen gebogen verzie van de Galaxy Note5 heeft gepresenteerd. Ook dit zou achtergehouden kunnen zijn om tijdens de IFA nog wat nieuws te melden te hebben. Vorig jaar presenteerde Samsung voor het eerst een Galaxy Note met gebogen display en deed dit gelijktijdig met de Galaxy Note4 presentatie aan de vooravond van de IFA.

Het eerste dat aan de bovenstaande foto opvalt, is dat de Galaxy Note5 vrijwel hetzelfde design heeft als de Galaxy S6 Edge+ die Samsung wel voor de EU heeft aangekondigd. Aan de kant waar de Galaxy S6 Edge+ het gebogen display heeft zitten, zit bij de Galaxy Note5 de gebogen, glazen achterkant. De platte achterkant van de Galaxy S6 Edge+ is nu de voorkant van het platte display van de Galaxy Note5. In de rand is natuurlijk ruimte voor de stylus.

Samsung-Galaxy-Note5

Er zijn meer overeenkomsten tussen de Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note5. Zo krijgt de Galaxy Note5 dezelfde Exynos 7420 octa-core chipset bestaande uit een quad-core 2.1GHz en een quad-core 1.5GHz 64-bit processor en 4GB aan werkgeheugen. Beiden hebben een Super AMOLED display met een resolutie van 2560×1440 pixels al is die van de Note wel recht. Ook de camera’s zijn met 16 megapixel achter en 5 megapixel voor gelijk evenals de 3.000mAh accu, draadloze lader etc etc.

Eigenlijk is de Galaxy Note5 dus vooral een platte Galaxy S6 Edge+, maar dan wel met een stylus. Zou Samsung nog met een gebogen variant komen, is de kans groot dat de Stylus het enige verschil zal maken met de Galaxy S6 Ege+.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd komt de Galaxy Note5 voorlopig alleen naar de VS. Tijdens de IFA horen we vast meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.