Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Groter en sneller, de Galaxy S6 Edge+ van Samsung

Vannacht was Samsung’s presentatie anders dan anders. Niet op de IFA, maar weken eerder in New York presenteerde Samsung de Galaxy Note 5 waar je zo meer over leest. Overigens komt die ‘nog’ niet naar Europa. Wat Samsung wel voor Europa presenteerde was de langverwachte opvolger van de Galaxy S6 Edge in de vorm van de grotere en snellere S6 Edge+.

https://www.youtube.com/watch?v=LgeU-GjHMOk

Hoewel de geniale camera hetzelfde is gebleven, heeft Samsung de Galaxy S6 Edge+ van een aantal stevige updates voorzien. Zo is het Super AMOLED display gegroeid van 5,1 inch naar 5,7 inch. Natuurlijk nog gewoon met twee gebogen zijden. De resolutie van het display is met een indrukwekkende 1440×2560 pixels hetzelfde gebleven al ga je van 577 pixels per inch naar 518 pixels per inch. Ga je dat verschil echt merken? Waarschijnlijk niet.

Ook de Galaxy S6 Edge+ draait op Samsung’s eigen Exynos 7420 chipset. Dit is de tegenhanger van de Qualcomm 810 chipset die we kennen van de HTC One M9 en Xperia Z3+ die beiden te kampen hebben met oververhittingsproblemen. De Exynos chipset bestaat uit een BIG.little octacore processor in de vorm van vier 1.5GHz kernen en vier 2.1GHz kernen. Grafisch wordt het geheel kracht bijgezet door de Mali-T760 MP8 GPU. Mali is traditioneel wat zwakker dan de Adreno GPU’s van Qualcomm, maar we weten van onze S6 Edge review dat gamers echt niets te klagen hebben. Bovendien krijg je in de Galaxy S6 Edge+ 4GB aan werkgeheugen in plaats van 3GB. Heerlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=R7GSauEZ3pI

De krachtige chipset heeft in de praktijk wel een nadeel. Hij slurpt de accu aardig leeg zoals we hebben ervaren tijdens onze review. De laatste software updates hebben dit al aardig aangepakt en met 3.000mAh voegt Samsung 400mAh extra accucapaciteit aan het toestel toe.

https://www.youtube.com/watch?v=9yGMUBbgFOc

Samsung presenteert ook een nieuwe, draadloze lader voor de Galaxy S6 Edge+. De nieuwe lader weet het toestel in 120 minuten volledig te laden en dat is een indrukwekkende prestatie. Met behulp van SideSync is bovendien ook een dataverbinding via de draadloze lader mogelijk. Slim!

https://www.youtube.com/watch?v=CnYtWWDor2s

Er lijkt maar één ding te zijn waar Samsung niet aan heeft gewerkt en dat is de ondersteuning voor MicroSD kaarten. Die is nog steeds afwezig waardoor het belangrijk is om goed na te denken of je de 32GB of 64GB uitvoering koopt. Verder draait het toestel natuurlijk op Android Lollipop.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S6 Edge+ ligt vanaf 4 september in de winkel voor €799. Dit zal de prijs van de 32GB versie zijn. De prijs van de 64GB versie is nog niet gecommuniceerd. Het toestel verschijnt in de kleuren goud en zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.