Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC schrapt 2.000 banen

HTC zet zich schrap voor haar toekomst. Met de problematische release van de HTC One M9 heeft het bedrijf het vertrouwen bij een deel van de investeerders en de consument verloren waardoor het bedrijf nu maatregelen moet nemen.

HTC verkeert al jaren in financiële problemen en het oververhitten van het nieuwe topmodel heeft ook nu weer niet voor het succes gezorgd dat de investeerders in het bedrijf graag zouden zien.

om op kosten te besparen heeft HTC het besluit genomen om zo’n 2.000 banen te schrappen. Dit is zo’n 15% van het complete personeelbestand. Dit moet een kostenbesparing van 35% opleveren. Daarnaast zien we al een tijdje dat HTC wegstuurt van haar afhankelijkheid van smartphoneverkopen. Denk aan de lancering van een eigen actioncam, maar ook de Vive VR headset die het bedrijf tijdens de Gamescom demonstreerde.

Overigens heeft ook Lenovo een flinke ontslagronde aangekondigd. Daar verdwijnen 3.200 banen ondanks dat het met Lenovo wel goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.