HEOS Drive netwerkversterker kan 4 audiozones aan

Hoewel Denon doorgaans het assortiment van Sonos lijkt te volgen en dan vooral producten met net even betere specs presenteert, doet Denon met de Heos Drive iets heel bijzonders. Het zet een netwerkversterker neer voor vier audiozones.

De achtkanaals Heos versterker is dan ook niet zo zeer bedoeld voor midden in de huiskamer, maar meer voor in de meterkast op het moment dat je een mooi pand aan het bouwen bent.

Vanuit de Heos Drive zijn op vier locaties speakers aan te sluiten die via de Heos app te bedienen zijn. Deze speakers mogen een maximaal vermogen van 60 Watt vanuit de Heos Drive verwachten. Iedere zone is bovendien als stereozone of als subwoofer instelbaar. Hierbij laat Denon je natuurlijk zelf de keuze welke speakers je aan de Heos Drive hangt. Per twee eindtrappen is ook een brug in te stellen die 130 Watt kan uitsturen.

Heos-Drive-Achterkant

Zet je de Heos Drive toch in de woonkamer, dan kun je deze voeten met muziek via de twee digitale coaxiale ingangen of de vier analoge ingangen. Daarnaast zijn er ook nog eens vier USB ingangen om muziekbestanden met het netwerk te delen. Hij kan bedraad op het netwerk worden aangesloten en beschikt over ondersteuning voor Dolby Digital.

Voor montage is de Heos Drive op voetjes te zetten, maar ook met steunen in een 19 inch rack te hangen. Hij heeft dan een hoogte van 2U.

Beschikbaarheid

De Heos Drive ligt in augustus in de winkel voor €2699.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.