Google herstructureert Google en de andere bedrijfstakken

Google heeft op de achtergrond een enorme herstructurering doorgevoerd. Zo is Google zelf niet langer het moederbedrijf waar alle activiteiten onder vallen, maar gaat die holding verder onder de naam Alphabet.

Onder Alphabet komen verschillende bedrijfstakken van Google te hangen. De belangrijkste hiervan is Google. Google gaat zich onder Alphabet compleet richten op content en zoekactiviteiten. Merken als Android en YouTube blijven voorlopig onder de vlag van Google werken.

Google’s investeringstak lijkt ook nog de Google naam te dragen, maar krijgt een eigen CEO die zelf beslissingen kan nemen ongeacht de strategie van de zoekmachine.

Ook Google X, het laboratorium waar Google onder anderen aan een zelfrijdende auto werkt, zal een eigen CEO krijgen en een eigen plan gaan trekken binnen de organisatie.

De nieuwe structuur maakt het ook mogelijk om Nest, als specialist op het gebied van het Smart Home / IoT, zelfstandig te blijven opereren en zich verder te specialiseren zoals het eigenlijk al enkele jaren doet. Nest zal actief betrokken blijven bij het Thread programma terwijl Google hier niet in hoeft te anticiperen.

Deze nieuwe zet van Google is slim omdat het onder Alphabet diverse nieuwe producten kan lanceren die niet aan de naam Google hoeven te hangen terwijl ze wel in de bestaande merken geïntegreerd kunnen worden als ze succesvol blijken. Zo kan Google blunders als Google+ in de toekomst voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.